Ga naar de inhoud

Toro Tholen

Met de Pizza rit nog vers in het geheugen lonkt er al weer een nieuwe zondag, eentje zoals een zondag hoort te zijn. “Gewoon” om 9:00 uur verzamelde we op ons vaste stekkie bij het strandhuis. Aan de goedemorge, mogguh, morge en morning in de groepsapp te lezen, leek het een mooie grote groep te worden. Aan de start stonden dan ook Leo, Lisette, Joop, Boudewijn, Maickel, Kas, Tom, Kevin, Edwin en ik (Sebas). Tom had er al een rondje op zitten en reed alleen het eerste stukje nog mee.

Bij het vertrek werd er koers gezet richting Tholen met Boudewijn en Leo voorop. Na enige tijd werd er aan de kop van het peloton spoedig overleg gepleegd, gaan we richting de Philipsdam of doen we een rondje Tholen, dat laatste is het geworden. De bekende pittoreske plaatsjes werden aangedaan met als beoogde afsluiter een mooi lang stuk buitendijks fietsen en natuurlijk nog even de Oesterdam.

Dat buitendijks fietsen is opzich niet heel speciaal voor iemand uit deze contorijen, maar wanneer ze aan de weg gaan werken kan zelfs een Toro nog verrast worden. Een erg grof stukje asfalt (duidelijk nog niet af) was te veel voor de 1 dag oude achterband van Kas. Na een snelle wissel van de lekke bande konden we via een gravel pad terug naar een mooie geasfalteerde weg. Dan hoor ik jullie denken, dit was toch geen gravel rit, dat klopt. Ook dit stukje gravel eist zijn tol, een lekke voorband voor mij (Sebas).

Platte band 1
Platte band 2

Na deze 2 korte momenten van pauze besloten we even gas te geven. Aan de voet van de Oesterdam besloot Edwin richting huis te rijden. De overgebleven groep ging achter Kevin aan in de waaier over het eerste gedeelte van de dam. Het 2e gedeelte van de Oesterdam was een slachtpartij, er werd gekoerst alsof er aan het einde medailles verdeeld zouden worden. Iedere Toro vocht voor wat hij waard was waarna we gezamenlijk uitfietsten richting het strandhuis.

Bij het strandhuis aangekomen kregen we allereerst een mededeling van het nieuwste lid Kas. Hij vertelde dat hij half oktober een half jaar naar Zweden zou vertrekken voor zijn werk. Het is dat hij al zeker 18 dagen samen woonde, anders had ik gedacht dat hij voor iets heel anders naar zweden zou gaan. Het schijnt dat je daar hele lekkere, mooie blonde dames hebt, uuhhh blonde biertjes bedoel ik natuurlijk. Er werd nog lekker wat gegeten en gedronken in het mooie herfst zonnetje, Precies zoals een zondag hoort te zijn.

Zoals een zondag hoort te zijn.

Groetjes,

Sebas