Ga naar de inhoud

9 Feb, Riding on a storm!

Terwijl half Nederland op de zondagochtend in de schuilkelder zat naar aanleiding van de vele weeralarmen afgegeven door de media aangaande de storm was het voor de Torro’s buisiness as usual en dat is fietsen op de zondagochtend.

Aan de start bij ons welvertrouwde vertrekpunt melde zich Joop, Rob, Bou, Leo, Maickel en Sjel, waarbij  Kevin en Tom er momenteel een andere carrière op na houden als carnaval celebs volgens de laatste berichtgevingen in BN de Stem en Lisette in de afrondende fase van het schaatsseizoen zit.

Joop en Rob waren de avond ervoor bij optreden van de band van Kevin en Tom wezen kijken dus die moesten nog een beetje op gang komen, Maickel had de dag ervoor fanatiek in de sportschool zijn benen getraind, Sjel zat weer sinds een aantal maanden geleden op fiets en Bou is niet zo van de routes in het bos dus moest Leo het voortouw maar weer eens nemen voor de verandering. Met onze Leo voorop in de navigatie modes vertrokken we richting de zwarte route met een veilig lusje over het asfalt via Fort de Waterschans. Althans dat moet onze Leo gedacht hebben toen hij deze route koos  echter deze keer kwam het gevaar niet van de vallende takken uit het bos maar van de vele gravelpaden die daar aangelegd zijn, Maickel stuurde niets vermoedend een bocht in een windvlaag deed de rest,  gelijk onderuit lekker in de gravel gevolg flinke schaafwond op zijn heup en arm en een deukje in zijn ego.

Onze weg vervolgend richting zwart route waren we ineens onze Rob kwijt, na een kort overleg besloot Leo alvast richting de Berk te fietsen en de rest de zwarte route te volgen om echt niets aan het toeval over laten en als het ware Rob in te sluiten en neem van mij aan de uitvinder van onze lijfspreuk ‘ we leave no one behind’ die wil je niet kwijtraken. En ja hoor aan het einde van de zwarte route stond Rob al bellend op ons te wachten om gered te worden , nu we weer compleet waren konden we eindelijk koers zetten richting het spektakelstuk van dag ‘coll de kragge’ met windkracht 10. Alvorens de kragge op te draaien nog even elkaar gewaarschuwd om niet op de limiet te gaan rijden i.v.m. de hevige wind en dus het risico eraf te waaien. Aan het begin van het parcours nam Joop heel moedig de kop,  gevolg door Maickel en Bou terwijl Rob, leo en Sjel besloten het wat rustiger aan te doen, ondanks alle goede voornemens begon het bij Maickel reeds na 100 m achter Joop te kriebelen hij had immers zijn eerdere val nog te verwerken. Dus Maickel erlangs en volgas met Bou in zijn kielzog na de gehele route na alsnog op de limiet afgewerkt te hebben kwamen Bou en Maickel weer de ingang van de arena waarbij Sjel , Rob, Joop en Leo zich wat later ook melden.

Nu we allemaal even hadden kunnen uitrazen konden we weer rustig onze weg vervolgen richting ons clubhuys ook wel Standhuys genoemd althans zo voelt dat wel beetje inmiddels. Leo Leo had daarbij de navigatie wederom strak in zijn handen genomen ondanks de vele pogingen van Sjel en Joop hem in onbalans te brengen door tempo telkens op de voeren en een meter of 50 ervoor te gaan rijden om zodoende de voorgenomen route te saboteren. Echter Leo had Rob weer als partner in crime en het tweetal veranderde telkens van richting wanneer het duo Sjel, Joop te ver voor de groep uitreden waardoor deze vele extra meters moesten maken om weer terug te komen bij de groep, zeer vermakelijk voor Bou en Maickel welke eerste rang zaten in de staart van de peloton. Zo zie je maar ook bij de Torro’s is het regelmatig oorlog waarbij allerlei  bondjes, tactieken gebruikt worden om elkaar in onbalans te krijgen niet geschuwd worden maar altijd met een knipoog.

Bijna bij onze eindbestemming navigeerde Leo vreugde van Maickel richting de Kraaienberg of wel bekend op Strava als ’Crowmontain’, nu loopt daar een segment waar Maickel zichzelf een aantal maanden geleden een KOMmetje door zijn neus geboord heeft door op het allerlaatst verkeerd te rijden. Deze keer bij aanvang segment wind in de rug toch een poging waard dacht Maickel, uit de startblokken en volgas dan maar weer met wederom Bou in zijn kielzog, in afdaling het segment  stond deze keer zoveel wind tegen dat er nog flink bijgetrapt moest worden om niet stil  te vallen, wederom mislukte poging was de verwachting maar wat bleek achteraf twee leden van de Torro’s staan nu 3 en 4 allertijden op dit traject, niet slecht voor een fietsbiergenootschap.

Eenmaal bij ons clubhuys aangekomen lijkt er tijdens onze eerste bestelling  toch wel een nieuwe trend te ontstaan, er wordt momenteel eerst met een cola begonnen met een trippel of Kwaremont ernaast  i.p.v. gelijk een tripel naar binnen te werken wordt eerst aan het herstel gedacht. Nu is Maickel hier een aantal weken geleden mee begonnen waarbij hij de nodige bedenkingen toegeworpen kreeg inmiddels lijkt het erop dat meer leden hier de voordelen van gaan inzien, gaat deze trend  doorzetten wie weet sowieso tot de fietsvakantie is de verwachting. Na 2,5 half trippel ook weer een nieuwe trend overigens, ongeschreven regel is eigenlijk maximaal twee maar 2,5  is geen 3 en dus nog steeds 2 naar beneden afgerond dan……… was inmiddels het weer tijd om huiswaarts te keren.

Al met al weer een geslaagde sportieve, gezellige en vooral stormachtige rit.