Meteen naar de inhoud
Bijna allemaal op 1.5mtr afstand, we doen ons best.

25-10 De ETCC single track toertocht.

Daar het covid virus sinds de laatste paar weken weer flink rond zich heen aan het slaan is ontkomt ook de ETCC hier niet aan. Derhalve al vroeg voor aanvang van de zondagsrit van onze Leo aankomend CEO de indeling van twee groepjes opdat eenieder weet waar hij of zij aan toe is en de nieuwe regelgeving van max 4 personen bij elkaar fietsen gerespecteerd gaat worden. De planning was eerste groep Bou, Maickel, Tom ,Kevin, tweede groep Leo, Joop, Sebas met een vacature voor Rob en allen verzamelen op de Kraaienberg om 09:05 AM. De week ervoor was het nog 09:10 AM op de Kraaienberg geïnitieerd door Joop, onze aankomend CEO wekt nu al de indruk door subtiele veranderingen door te voeren dat het roer drastisch om zal gaan wanneer hij met de scepter gaat zwaaien dat beloofd nog wat.

Nog even wat vooraf ging aan deze planning, sinds drie weken schijnt het gebruikelijk zijn te zijn om tijdens het mtb seizoen voorafgaande aan de zondagsrit afhankelijk van het weer te bepalen of het race of mtb wordt. Nu is onze ETCC gefundeerd op drie pijlers zijnde een zomerseizoen op de race een winterseizoen op de mtb en een tweede helft na elke rit om uitdroging te voorkomen, enige uitzondering om de mtb voor de race te verruilen tijdens het winterseizoen  was de Nieuwjaars Ride. Zagen aan deze pijlers wordt het begin van einde beste leden, groepjes binnen groepjes U kent het wel. Ook deze keer wederom de vraag race of MTB, Bou vond het weer nok dus MTB, Rob had last van zijn knie derhalve race, Lisette had het vooruitzicht niet te kunnen schaatsen dus race en de overige leden gingen voor de MTB, tot zover de planning.

Zondagochtend tussen 08:00 en 08:30, afmelding Bou voelde zich nok, Lisette kon toch gaan schaatsen en liet race voor wat het was, Rob wilde niet alleen op de race dus heeft de vacature van team 2 Kraaienberg ingevuld. Aan start verschenen Tom, Kevin, Maickel, Leo, Rob, Joop en Sebas blakend van het zelfvertrouwen door zijn fonkelnieuwe MTB die gelijk team 2 inruilde voor 1. Tom wierp zich op als ritkaptein met dit maal het doel de nieuwe paarse route gelegen onder Ossendrecht te laten kennis maken met de Torro’s.

Eenmaal van start waarbij we ons een weg baande via het hek langs van vliegbasis richting Huijbergen viel het op dat Kevin zich liet zakken naar groep 2 hij had waarschijnlijk niet zoveel ambitie na de high beer van de zaterdagavond bij Rob en Leo zich ontpopte als de linking pin van de twee groepjes van elk 3 personen zonder dat echt duidelijk was bij welke groep hij nu wilde horen. Dit alles tot ontsteltenis van onze CEO die toch echt voor wat betreft regelgeving niet over de scheef wilde gaan met zijn ETCC, in beide teams was nog plaats voor 1 persoon dus geen probleem tot zover maar als er dan iemand tussenin gaat rijden dan ben je dus weer een groep, blijft lastig al die nieuwe regelgeving. En dan onze Sebas met zijn nieuwe 29” Trek MTB/BMX, het opstappen ging wat lastig door de wat grotere wielen maar vervolgens ging als een raket uit de startblokken waarbij elk bobbeltje in het wegdek dat in zijn vizier kwam gebruikt werd als afzet voor meters verre/hoge sprongen.

Aangekomen bij onze eerste attractie van de dag de single track rode route nabij Huijbergen waarbij Maickel het voortouw nam met Tom en Sebas in het wiel lekker in de achtbaan met z’n allen waarbij soms door de drukte wel leek op een reguliere toertocht. Halverwege kwam Kevin nog even voorbij gevlogen om vervolgens weer door Tom ingehaald te worden net voor het weer wat smaller werd, blijven toch broertjes die twee. Einde route werd er even gewacht opdat Rob, Joop en Leo wederom aan konden sluiten om onze weg weer te vervolgen.

Ritkaptein Tom besloot de route richting paars maar zoveel mogelijk over het asfalt te laten verlopen om de rit niet onnodig lang te maken. Onderweg gaf Tom alvast een korte briefing  we zouden aankomen op groen welke we al eens gereden hadden en deze zou vervolgens in paars in overgaan deze track zou bestaan uit nog meer hoogte verschillen, bochten, sprongetjes kortom nog technischer dan rood en groen. Na opgewarmd te hebben op groen waren we dan eindelijk op de paarse single track beland, onze Tom gelijk uit de startblokken met Maickel en Sebas in zijn wiel volgend zijn straffe tempo. Ongeveer halverwege de route kregen Sebas en Maickel nog een aanwijzing van Tom dat het vanaf dit punt pas echt technisch zou gaan worden dus opletten, de woorden waren nog niet uitgesproken of hij ging vol onderuit. Oeps, even remmen, niks gebroken, ok en weer verder Maickel nu voorop Sebas in de achtervolging en aangeslagen Tom op lichte afstand. Nu nog even vol op de limiet de route afmaken waarbij je met Sebas in wiel dus het ook luchtruim tegenwoordig in de gaten moet houden sinds hij met zijn nieuwe MTB/BMX de bossen onveilig maakt.  Telkens wanneer er een shaduw over je heen dreigt te komen tandje bijzetten anders springt ie zo maar over je heen met zijn ontwikkelde spring techniek speciaal voor de singel tracks. Niemand is dus nog veilig, als een vis in het water is ie met zijn nieuwe bike.

Bij einde route paars werd weer even gewacht op overige teamleden waarbij Kevin en Rob het al in een eerder stadium voor gezien hielden en reeds stonden te wachten om te hergroeperen. Wat erg opviel dat onze Leo tijger zich herondekt heeft op de MTB door telkens op relatief korte afstand na de koplopers de single tracks af te ronden eigenlijk een beetje zoals de verhoudingen op de fietsvankanties liggen, chapeau tijgert blijven grommen in de bossen . Nadat onze CEO diesel  Joop arriveerde konden we onze weg vervolgen richting huiswaarts.  

Na een kort overleg besloten om de kortste weg richting via het asfalt richting huis te nemen om zodoende Maickel die beloofd had de tweede helft deze ronde te verzorgen ook nog wat tijd te gunnen om het allemaal rond te krijgen alvorens de F1 van start zou gaan. Dus goed de vaart erin op de terugweg ware het niet dat Joop te maken kreeg met een flinke scheur in zijn buitenband aan de achterzijde, de binnenband kon daarom maar deels op spanning gezet worden om deze niet te veel buiten de band te drukken. In aangepast tempo dus naar Maickel waarbij Tom geen tijd voor de tweede helft meer had maar wel nog even zijn fiets bij Maickel wilde afspuiten in het kader van oude herinneringen ophalen.

Nadat eenieder bij Maickel geïnstalleerd was ging hij gelijk aan het werk om de BBQ aan te steken voor de flame grilled burgers, speciaal biertjes te serveren en de openhaard aan te steken, kortom niets werd aan het toeval overgelaten voor creëren van de juiste setting van de tweede helft. Na de burgers en de nodige biertjes werd het voor de meeste weer tijd om huiswaarts te keren waarbij Joop eigenlijk net met zijn straffe Hendrick quadrupel in zijn salsa begon te komen maar besloot verstandig te zijn en mee te gaan daar hij  nog een gevuld middagprogramma voor de boeg had.

Het was wederom een spectaculaire leuke rit, Tom nog bedankt voor de route en de lessen op single tracks!.

Maickel