2020

24-1 Veel modder, heel veel!!!!!!!!

Lekker zonnetje

De Kraayenberg was verboden terrein voor de MTB-ers. Dus verzamelde we op de parkeerplaats om 9.02u (iets eerder want we hoefde nu niet helemaal naar boven meer). We waren met zijn 4tjes (Leo, Michael, Joop en Edwin). Iedereen had een geldige legitieme reden om er niet te zijn natuurlijk. Over de rit weet ik zelf weinig te vertellen. De voorhoede was soms niet te zien, en beleefde de dingen natuurlijk anders  bv. bij rode route. Maar gelukkig was er altijd weer de hereniging. Zelfs Maickel zei dat hij nog nooit zoveel modder bij elkaar had gefietst. En dat wil wat zeggen. We zagen eruit als vieze varrekens. Toch was het goed te doen en werd er maar weinig gestrand in de modder. Leo had wat stillere stukken opgezocht en dat was duidelijk te merken in vergelijking met vorige week. Er was steeds een vleugje sneeuw te zien om ons heen, met een opkomende zonnetje. Met Leo kom je op de mooiste plaatsen! Helemaal zen.

Ik verbaas me er over dat Leo een soort geografische kaart in zijn hoofd heeft zitten. Zeker toen Joop voorstelde om het laatste stukje maar eens anders te fietsen dan de laatste keren. Hoewel Maickel zich op het laatste polderstukje had verheugd. Leo tovert dan gelijk weer een alternatieve route uit zijn hoed. ‘’Ik weet wel wat’’. En daar gaan we weer. We hebben 2x Huijbergen aangedaan om uiteindelijk het doel van de ochtend te bereiken: bier met erwtensoep. Het geeft toch weer dat vertrouwde gevoel. Mis alleen nog wel een stoel. Zitten is er niet bij! Pin en go!

Afhaal Bier en Snert !

Gelukkig wordt ons binnen-blijven-hangen gedoogd. Nadat we de kranten en de actualiteiten hebben doorgenomen (Leo heeft deze week een keer niet de krant gehaald) is er heel wat modder en slik op de grond terecht gekomen. Leo veegt alles netjes aan de kant en heeft ook nog een bezemcontactmomentje met een andere bezem. Denk dat we volgende week wel weer terug mogen komen. Joop neemt ipv. 1 liter erwtensoep, dit keer 2 liter bevroren mee naar huis in een papierenzak. Ben benieuwd of Joop heel thuis is gekomen met zijn erwtensoep, zijn zak vertoonde al een schuur onderweg. Gedurende de gehele tocht zijn de Corona-maatregelen in acht genomen!

Edwin

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close