2020

14-06-2020, ETCC ritje naar het oosten.

Het wordt allemaal steeds een beetje normaler in de wereld van fietsend Bergen op Zoom. Nog even en we zijn gewoon vergeten dat we ooit een Coronaperiode hebben gehad. We mogen al een paar weken met meerdere mensen in een groep fietsen zolang we maar 1,5 meter tussenruimte houden. Het was nog even langzaam wennen aan het idee dat we ook weer met zijn allen lekker een biertje bij het Strandhuys gaan drinken dus dat is er nog niet van gekomen maar vandaag wordt alles anders! We gaan weer bij Frank en Rian afpilsen (nou ja, afspeciaalbieren eigenlijk). Joop, Lisette en myself hebben vorige week na Kevins verjaardag te hebben gevierd, hoogstpersoonlijk gecontroleerd of het vertrouwd is en we vonden geen reden om weg te blijven. Bij vertrek keken we dan ook al uit na het terras want het weer was uitstekend.

Bij aanvang nog een graadje of 17 maar bij terugkeer zeker boven de 20. De route is door Joop gemaakt in Komoot en we zouden ons daar tot de laatste bocht aan houden. Omdat de wind uit het westen komt is de route van 85-90 km naar het oosten. Dan hebben we de tweede helft van de rit lekker de wind op kop! Toch? Toen ik om 5 voor 9 aankwam zat Edwin al op het SH muurtje op de rest te wachten. Hij keek wat sipjes en was wat minder enthousiast dan normaal. Wat was er dan? Edwin was moe, had een moe lichaam en hij hoopte maar dat Bart meeging. Helaas. Bart ging alleen fietsen. Hij heeft nog teveel last van zijn knie om de groep te volgen. Wie dan nog meer? Lisette, Joop, Leo, Kevin, Maickel en Sjel. De rest had iets anders of had iets anders gehad dat deelname op voorhand al in de weg zat (Sebas, Feestje). Nou heeft Maickel ook wel eens een feestje; het toeval wil dat dat ook de voorafgaande avond zo was maar je betrapt Maickel eigenlijk nooit op afwezigheid, wel op een zware start maar dat viel deze ook nog wel mee. Het blijft toch een bikkel.

Precies anderhalve meter

Lisette had de route op haar Garmin en ging vast weg met Edwin om een voorsprong op de groep te nemen terwijl Joop de route van zijn telefoon naar zijn Wahoo probeerde te krijgen. Dat duurde even maar gelukkig reden L&@ de verkeerde kant op en startten we toch allemaal tegelijk in de goede richting. Joop op kop met Leo en al heel snel moest er een tandje af. Reden: Edwins vermoeide lichaam. Hij zou hier de hele rit last van hebben en was geen schim van de Edwin van de achtervolgingsritten waarbij hij niet uit het wiel te krijgen was (behalve dan bij bochten 😊 ). De laatste tijd is onder invloed van Laurens ten dam het gravelrijden een itempje in de groep geworden. De Bogertjes hebben al een gravelbike aangeschaft en Joop heeft al een 160+ km gravelride in de agenda gezet. Ook de route van vandaag kent wat onverharde paadjes, wat in de App groep voor verontruste reacties zorgde. Gelukkig viel het mee; we hebben wel eens gekkere dingen gedaan. Zeker als Constant de route mocht bepalen (is al weer even geleden). De route was mooi en weer eens wat anders maar we (ik zeker) kregen langzaam zin in een biertje dus Edwin af en duwend togen we naar de Bergse Plaat. De Markies is nog niet in staat om een rit te organiseren dus konden we hun tafel arresteren. Precies (of bijna) 1,5 meter tussenruimte. Het voelde echt goed om weer terug te zijn. Vertrouwde gezichten, Rian met z’n tweeën, Carlijn met z’n tweeën, Kwaremont, Tripel, vertrouwde discussies (zullen we er nog eentje nemen?). I.v.m. de start van het F1 seizoen hebben we de 222 km rit ook nog even verplaatst naar zaterdag 4 juli waarop Leo toezegde de route aan te passen naar die dag. Gelukkig maar! De Zuid-Limburg rit beginnend en eindigend bij mij thuis in Vaesrade is de revue gepasseerd en de zeer waarschijnlijke datum is zaterdag 22 augustus waarbij we de avond ervoor gezellig een biertje drinken. Lonneke en kids kwamen nog even controleren of met Maickel alles goed ging en uiteindelijk werd het toch tijd om te gaan. Joop, Lisette en ik kochten bij Carlijn nog even een ijsje en dat was het dan weer.

Er war gut! Volgende week een wat langer ritje om in vorm te komen voor de 222 km rit.

Eindnoot: Edwin had zondagavond en maandag koorts. Hij is dus waarschijnlijk nog net zo sterk als altijd. Het kwam er zondag alleen even niet uit 😊

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close