Ga naar de inhoud

11 Oktober Als d(b)olle stieren door het bos.

Het vragen uurtje.

Ook deze week beginnen we weer met de vraag wat gaan we doen, MTB of Race? De vooruitzichten waren niet heel slecht en dat maakt de keuze dan gelijk wat moeilijker. Niet voor Kevin en Tom, zij antwoordde binnen een paar minuten met MTB ! Onze weerman Bou had iets meer tijd nodig, binnen 1 uur had hij alle weerkaarten geanalyseerd,  nog even een belletje gepleegd met het KNMI en kwam toen tot de conclusie MTB maar de Race zou ook kunnen. En als er 3 Toro’s over de dam zijn volgt de rest vanzelf, MTB MTB MTB……

Hij is gespot!

Onze verloren zoon van de groep is gespot.

We hebben alweer een tijdje terug een Amber Alert uitgestuurd met een opsporingsbericht voor onze Stan, ook bekend onder de naam Constant. Dit heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd, maar hier kwam afgelopen zondag verandering in. Zoals wij allemaal weten verkiest Lisette een paar schaatsen boven een mooie MTB. Zij was dus afgelopen zondag aan het schaatsen op de schaatsbaan in Breda en wie kwam zij daar tegen ? Onze Stan is weer terecht en beide waren dus niet aanwezig bij de start van deze mooie MTB rit.

Wie missen we nog meer.

Lekker lopen met de buurvrouw

Kas is druk bezig met het inpakken van zijn koffers om te vertrekken naar zweden, gelukkig maar voor 6 maanden maar we gaan je missen. Rob is weer aan het werken en probeert met zijn schip alle najaarsstormen te ontwijken of gooit als een echte Toro’s de gaskraan vol open en is niet te stoppen. Sjel is Contant aan het nadoen en verkiest de loopschoenen boven een leuk MTB ritje. Dat hij hierbij ook met zijn buurvrouw Lynn kan lopen, hij weer het gevoel heeft dat hij 18 is, heeft er niets mee te maken. Hardlopen is gewoon leuk, en vooral Chirunnig (Voor meer info Constant).  En dan onze CFO Bart, buiten het feit dat hij heel goed werk levert met het bestellen van rompertjes is het verder een beetje rustig op sportief gebied. Hij gaat voor de winterslaap en zal er in het voorjaar weer zijn. Edwin is er nog niet aan uit, Schaats of MTB, hij moet eerst herstellen van een knie blessure.

De eerste El Toro Zwift sessie

Voordat we in detail de rit van afgelopen zondag gaan bespreken moeten we nog even terug in de tijd. Vorige week dinsdag was het tijd voor de eerste El Toro zwift sessie. Onze CEO kwam met het geweldige idee om elke dinsdag gezamenlijk deel te nemen aan een Zwift evenement. Dan komen we nog beter de winter uit, het enige wat je ervoor nodig hebt is een fietstrainer. Er zijn wel 6 leden met zo’n apparaat ! Bij sommige leden moest er de avond ervoor nog heel veel gebeuren om alles werkende de krijgen maar we stonden dinsdag bijna allemaal aan de start en het werd een groot succes. Hierover later meer.

Singletrack Huijbergen

Zondag ochtend 9uur stonden aan de start bij het Strandhuys; Joop, Maickel, Tom, Kevin, Sebas, Boudewijn . Leo had eerst Spado verplichtingen en zou daarna zelf een ritje doen. Joop werd vrijwillig aangewezen als ritkapitein en we konden van starten. De route was verder niet heel bijzonder behalve het feit dat er deze keer geen polder gravel paden inzaten. Maar wel de Nootjesberg en weer de single track bij Huijbergen. Verder was de motivatie om voluit te gaan bij iedereen ver te zoeken, behalve Maickel natuurlijk. Gewoon alles tot de max anders kun je het net zo goed niet doen, dat is zijn moto. Hij had de avond ervoor iets minder gedronken en stond gelijk super strak aan de start. We hebben geprobeerd om het voor iedereen leuk te maken maar Maickel blijft erbij. Ritjes onder de 50km zijn geen ritjes. Aan het einde van de rit hebben we nog geprobeerd Leo te vinden in het bos maar dat is niet gelukt. Het zorgde er alleen maar voor dat er een tweedeling kwam binnen de groep maar deze was gelukkig van korte duur. Na een hergroepering bij Stay Okay vertrokken we aan blok richting het Strandhuys.

Er is een nieuw El Toro lid geboren.

Frank en Rian gefeliciteerd met Pelle!

Aangekomen bij het Strandhuys was het tijd om nog meer te hergroeperen. Na een melding in de WA groep sloten Bart en Leo aan. Gelukkig konden we buiten op het terras nog genieten van een hersteldrankje, natuurlijk wel aan twee tafels. De straalkachels gingen vol aan en we kregen allemaal een dekentje. De tijd van 5 hersteldrankjes is wel voorbij hier is het te koud voor, maar 3 moet wel lukken. We hadden dan ook iets te vieren, er is een nieuw El Toro lid geboren. Pelle moet nog een klein beetje groeien voor zijn eerste fietsje maar hij was bij de geboorte al 4.5kg. Rian moest wel even stoppen met sporten en werken om te bevallen, hier had ze helemaal geen zin en dat heeft ze dan ook zo lang als mogelijk uitgesteld. Wij feliciteren Frank en Rian met de geboorte van hun zoontje. Om deze felicitaties  kracht bij te zetten heeft onze CFO Bart een cadeau overhandigt aan Frank, een mooie EL Toro romper met lange mouwen.

Onrustig op het Strandhuys terras.

Zij de liefde geven zullen liefde ontvangen ! En zo kregen wij van Frank een lekker rondje hersteldrankjes. Gelukkig kwam Charlene de bestelling opnemen, we waren ze even kwijt. Bij aankomst kwam er een onbekende mannelijke collega naar buiten, dat is toch anders. Maar ze was gewoon aan het werk, en zo was alles weer lekker vertrouwt. Een stukje verderop zaten de blauwe  Markies bikers  te genieten van hun koffiecontract.  Na een paar opmerkingen heen en weer werd de stemming een beetje grimmig, gelukkig wist Maickel dit in de kiem te smoren. Wouter kwam even een praatje maken en alles was weer rustig. Het was tijd om naar huis te gaan !

Zo kan het ook !

Het was weer een heerlijk ritje, komende zondag zal er veel anders zijn ! Hierdoor ga je de dingen die vanzelfsprekend zijn alleen maar meer waarderen. We komen er wel doorheen, en wij wensen vooral het Strandhuys team heel veel sterkte!

XXX
Joop