2020Ritten

1 Juni, EL Toro fiets rondje langs de Banaan

EL Toro fiets rondje langs de Banaan Maandag 1 juni

Leo moe maar voldaan

Beste allemaal, afgelopen weekend  wel te verstaan 2de pinksterdag hebben we een Toro rondje gefietst wat voor velen al bekend was. Het rondje had een lengte van 150 km en bracht ons langs de wel bekende BANAAN ! Tevens was dit in 2013 de route van de EL Torro Classic !

Mij is gevraagd (Leo), trouwens dat is niet waar ik bood het zelf aan ,dus neem ik jullie graag mee hoe de tocht was.

Maandag 1 juni , is een dag dat toch een beetje geschiedenis is geworden, de horeca  ( hotel-restaurant-cafe )  gaan weer open. Ze mogen weer. Zoals we inmiddels weten alles op 1,5mtr anders gaat het feest niet door. Wij als ETCC hadden besloten dat we na afloop niet naar het Strandhuys zouden gaan want het zou wel eens druk kunnen worden. Dus Sjel had zijn terras aangeboden om na afloop wat te drinken en een heerlijke snack. Daarover later meer.

De app en mail waren ongeveer heel de week al actief, wie gaan ermee, de route werd door gemaild op GPX bestand. Hier en daar werd wat aangepast want wegen waren veranderd en mensen zijn ook verhuist behalve bij Sjel waar het vertrek punt was.  Wie waren er niet aanwezig die het mooie EL Toro shirt dragen :  Edwin, Bart en Tom waren afwezig, de eerste twee hadden een pinksterweekend en Tom had een andere fiets date.

Maar wie waren er wel, inclusief de gastrijders. Helaas was Charlene ook afwezig omdat ze alles in goede banen moest gaan leiden bij het strandhuys samen met Carlijn ,Rian, Frank en alle andere collega’s.

Lisette, Joop, Boudewijn, Rob, Kevin, Sebas, Maickel, Sjel, Fons, Cornald , Kas en ik. Dus een mooie groep. We hadden om 8 uur afgesproken om te vertrekken en ik  moet zeggen dat dat aardig gelukt is. Voordat we weg konden moesten er wat klokjes, garmins en wahoo ’s ingesteld worden. Maickel begon op zondag avond al een beetje zichzelf in te dekken omdat hij weer eens sinds lange tijd veel bier heeft gedronken. Maar die woorden van Maickel ken ik hij fietst als een malle zo hard.

Weg zijn we, Rob en Sjel op kop richting de Holleweg daar kwamen we op koers volgens onze snelheidsmeters. Prima weer, mooie route richting Kruisland waar we Fons op de route tegen kwamen en hij aansloot. Er werd lekker gepraat, tempo was goed dus lekker door malen. Gepraat werd er over fietsen, dit jaar zijn er aardig wat nieuwe fietsen aangeschaft. Sebas moet nu nog 2,5 week wachten voordat hij zijn nieuwe fiets krijgt. Sebas met zijn sprint benen is helemaal niet gewend om lange afstand te rijden. Kas ging ook zijn eerst lange rijden en Cornald is alles gewend, had net vakantie gehad dus die kon er weer tegenaan. Tempo goed , iedereen ging wel even of wat langer op kop. Als je het beu was ging je gewoon een andere weg in zodat je weer achterin zat. Voor vele was het een nieuwe omgeving waar er werd gefietst. Het is ook een mooie route, Kruisland, Stampersgat, Standdaarbuiten, Noordhoek ,Zevenbergen,  Moerdijk, Sterrenburg, Gravendeel, klittunnel, Strijensas, Numansdorp en de Banaan ( onze stop).

Nu hoor ik jullie denken, klittunnel? Joop is zo aan het klussen dat hij een beetje dyslectisch aan het worden is. Hij kan niet meer onderscheiden of het de kiltunnel is klittunnel is, of zit hij bij hele andere gedachte? Het maakt niet uit we moesten er echt doorheen en altijd een uitdaging om even aan te zetten. Er werd gezongen, geschreeuwd het was net of we op schoolreisje waren. Gezellig was het zeker. Lekker doormalen door de polder met de wind in de rug maakte we meters. En dan is daar de stop, de banaan. Iedereen had er zin in om even stil te staan. Rob had Conny ,Joyce en Keet lief aangekeken om voor een kop koffie met iets lekkers te verzorgen. En jawel ze stonden er met van alles, Koffie, water , krentenbollen, gevulde koeken, sportdrank bananen noem maar op alles aanwezig. Als je een massage had gewild dan zou dat ook nog geregeld worden. Maar iedereen was nog fit voor de tweede helft. Keet zorgde er voor dat iedereen actief bleef, kreeg hierbij voldoende aandacht. Conny en Joyce hadden goed gezorgd waarvoor onze dank.

1ste en laatste stop bij de Banaan!

Langzaam werd het toch tijd om verder te gaan want anders had je echt een massage nodig. Klaar voor de laatste kilometers. Joop melde zich al aan om op kop te gaan. We reden als groep weg wat we heel de tocht hebben gedaan maar wat zijn nu de regels op dit moment. Je mag op dit moment met maximaal 30 man buiten sporten op 1.5 mtr afstand en dat deden we ook. We schrokken toch een klein beetje toen de politie op zijn motor langs kwam en draaide, was wel spannend hoor. Gelukkig waren wij zo snel dat we die motor met politie niet meer gezien hebben. Al door knallend kwamen we langs Oude Tonge waar de route iets werd aangepast ivm weg werkzaamheden. Bou werd toch wel een beetje onrustig maar dat draaide snel weer bij. Maickel ging lekker mee had nergens last van.  Bij Lisette was geen spoortje van vermoeidheid te vinden dus ook in top conditie, zoals iedereen De gastrijders zaten ook goed kregen een droge mond van het praten met iedereen. Gelukkig was het goed weer en dat was toch te merken op en rond de wegen, drukte op de weg, fietspaden etc etc. Aangekomen bij de philipsdam kon je merken dat er een beetje onrust ontstond.

Er werden waaiers gemaakt, moesten een groep electro rijders voorbij en wie o wie is het eerste boven. Iedereen kwam boven alleen Sjel is er af gereden want die waren we even kwijt.  Zijn eerste woorden waren ik ben geklopt op alle fronten. Valt wel mee hoor je had al veel werk verricht net als iedereen.

Goed we komen al wat korter bij huis , dus nog even bijten, ook Joop die begon zijn benen te voelen. De laatste km kwamen in zicht nog even langs de Berk en dan naar Sjel zijn huis. Aangekomen bij de Berk werd iedereen onrustig, gek en totaal verrast …….. wat was het daar druk zeg niet normaal. De drukte was niet voor de Berk maar voor de heide. Niet normaal meer.

Ale door naar het terras van Sjel, daar aangekomen stond de thermometer op 26 graden. Joop was nog goed in vorm want hij had snel zijn plaatsje gevonden. Iedereen binnen , fiets neergezet in de garage schoenen uit en naar het terras. Sjel had alles al klaar , leffe, duvel  etc  heerlijk koel.

Iedereen had zijn glas vol en werd er gestart met een Bombardino, smullen maar. Jammer voor Cornald dat hij er niet bij was want die houd ook wel van een drankje.

PROOST Sjel en bedankt voor de gastvrijheid. Fricandellen, kroket broodjes alles was aanwezig. De tocht werd nog even besproken en nieuwe plannen werden op tafel gelegd. Het beest van de Mortirolo liet zich ook weer even zien.

Precies 1.5 mtr afstand, officieel nagemeten!

Zoals je aan de foto kan zien was het weer gezellig.

Iedereen had ongeveer 2,5 drankje op en werd het tijd om op te stappen. Fons moest nog richting Roosendaal maar dat is voor hem maar tikken. Bou moest helaas ook eerder weg dus die had echt maar twee drankjes op.

Het Strandhuys is klaar voor de Toro’s

De grote Rob kwam volgens mij thuis nog een glas te kort, hij probeerde er eentje mee te nemen maar dat is niet gelukt.

Lisette en Joop wilde nog wat koels tot zich nemen en zijn maar even pols hoogte gaan nemen bij het strandhuys, onze Charlene stond daar  een ijsje te scheppen. Wat had ze er graag bij willen zijn. Joop heeft nog even met Rian gepraat en het was toch wel allemaal spannend maar ze misten ons wel, natuurlijk is dit wederzijds.

Goed , ik kan zeggen dat het een mooie en gezellige tocht was, iedereen bedankt en met name Conny, Joyce , Keet en Sjel voor de gastvrijheid en de catering. Rob jij voor de route.

Nu nog even een korte mededeling voor alle leden, zaterdag 6 juni gaan we starten bij Kevin om 8.45 uur. Zorg dat je erbij bent !!!

Sportieve groet,

Leo

Related Articles

Back to top button
Close
Close