Ga naar de inhoud

31 Maart, het wegseizoen is echt begonnen !

31 maart ,het wegseizoen is begonnen de tweede rit met de toro’s is reeds weer gereden.

Maar eerst condoleren wij Maickel, Joop en Annemiek de vrouw van Constant met het overlijden van zijn vader, stiefvader. Namens de El Toro’s heel veel sterkte met dit verlies ! Maickel heeft het fietsen van zijn vader want fietsen dat kon hij, hij gaf nooit op !

Goed , 31 maart 2019 we gaan naar April, nee geen grap. En dat te weten dat de fietsvakantie er aan zit te komen. Dus er moet gefietst worden voor de km in de benen te krijgen. Over de fietsvakantie gesproken, de vergadering gaat gepland worden wanneer het zal zijn is toch een lastig puntje. Vervoer en verblijf zijn geregeld dus de fundering is gelegd nu alleen de puntjes op de I. Gaat vast goed komen. Helaas gaan we niet allemaal mee, jammer genoeg. Bart had op de app een goed punt, wanneer zouden we met z’n allen kunnen. Een voorstel zou kunnen zijn een rondje Nederland met de rugzak ?

Volgend jaar met z’n allen, Bart, wil jij het volgend jaar organiseren ?

Zondag 31 Maart, 9.00 uur Strandhuys wie staan er allemaal aan de start ? Sjel niet want die had zaterdag Gent – Wevelgem gereden en dat is goed gegaan. Goed gedaan Sjel. Verder was het afwachten. Aanwezige waren , ( El Tora)   Lisette, Joop , Bou, Kevin, Constant, Maickel, Bart en ik. Mooi aantal, het weer was goed alleen wat wind en koud. ( gelukkig had ik er voor gekozen om long sleeves aan te doen). Geen spijt van en iedereen had deze gedachten. Mogge, Moghe, goedenmorgen etc etc werd er geschreven op de app, iedereen weer wakker.

We staan er toch maar weer. Wachten we nog op iemand , nee ,Tom had een ander ritje in gedachten, naar Breda vernam ik. Edwin is nog bezig met zijn opbouw. Edwin kom op eej , snel op die MTB naar R’daal en snel er weer op de racefiets. Voordat we gaan fietsen werden onze ogen geprikkeld door twee nieuwe fietsen, een Sensa van Bou en een BMC van Joop. Sjonge sjonge wat blinkt dat zeg en ziet er goed uit. Maar ze zullen toch zelf moeten trappen.

Bart is lekker op stoom had vrijdag 29 maart al 73 km gereden met een lunch in Tholen. Lekker bezig hoor. Dus iedereen aanwezig, we kunnen. Ik mocht ritkapitein zijn en had een mooi rondje in mijn TOM TOM. De wind was noord-oost dus eerst maar eens naar het noorden rijden. Samen met Lisette op kop kwamen we op stoom,maar Lisette dacht tis goed ik ga naar achter, ter hoogte van Saver gooide ze de handdoek in de ring.

Met een lekkere snelheid gingen we naar Halsteren , Kladde en zo naar Vosmeer.

Dit moet ik toch even kwijt… wat is het toch heerlijk om met zo’n club als El Toro te kunnen en mogen fietsen. Zo ,dit wilde ik even zeggen !

Even met wind op kop kwam het moment dat we hem in de rug kregen. Lekker werd er gefietst met het nodige gekakel in de groep. Alles werd weer besproken, wat zou Max gaan doen P5 was zijn start plaats , Feyenoord, wat gaan ze doen, en die neuzen tegen de lampen wat wordt de uitslag. Inmiddels is alles bekend, Max vierde, Feyenoord verloren,  en de neuzen gewonnen. Toch weer spannend aan de kop.

Ale, we trappen lekker door, iedereen nog fris en fruitig. Bart vroeg mij nog hoe ver we vandaag gaan fietsen, het antwoord was rond de 80 km. Heb vrijdag ook al gefietst vertelde Bart met tussen door een lunch. Maar ondertussen pendelde hij lekker mee, net zoals Lisette, Joop en ik. Constant kachelde lekker door, heeft nog wat last van heup, rechts om precies te zijn en behandel dit met een tennisbal. Kevin trouwens die is na een zware vastenavond ook aardig op dreef. Wat kan tie fietsen zeg. Bou en Maickel gingen ook goed!

We waren inmiddels bij st Annaland en konden lekker met de wind in de rug naar Stavenisse rijden. Daar zijn nog wel wat bochten te nemen en dat is toch leuk, alleen moet je wel voor  oesterschelpen uit kijken. En soms neemt de wind je mee zodat je bij moet sturen in de bocht. Man man man wat een schelpen, als we maar niet lek rijden. Wat is dat stuk toch mooi zeg, en dat water zo helder, ik vind dat mooi en het ruikt zo lekker.

Kevin rijdt lek ondanks dat hij een BMC fiets heeft, misschien toch een andere fiets met schijfremmen

Aangekomen bij de duikersplaats Stavenisse wordt er geroepen lek lek lek, Kevin heeft een lekke band, en dat kwam niet door een oesterschelp, hij nam een verkeerde route voorbij de slagboom….of was het toch een schelp. De monteurs kwamen toe gesneld en er werd begonnen met de wissel. Qua tijd waren we niet de snelste bij de F1 gaat het toch sneller. Maakt niet uit als het maar goed gebeurd. We stonden trouwens op een voor ons bekende plaats, Joop heeft hier ooit een “bij” dood gekopt, we herdenken hem en gaan verder. Bart en Constant zaten lekker te keuvelen terwijl de monteurs bezig waren en de fotograaf zijn foto’s maakte. Maickel zat de boel te observeren en het ging goed. Snel konden we weer verder voorbij Stavenisse rechtdoor de polder in, hoever nog? Via Smerdiek naar de oesterdam het gaat nog steeds lekker met iedereen. De wind was wel een beetje vervelend maar och we zijn El Toro’s.

Bij de oesterdam hadden we een stukje wind in de snuit en daarna in de rug. De 80 km kwam al aardig in beeld en we waren nog niet bij het Strandhuys, wegomlegging was de oorzaak dat het iets verder werd. Maar het gaat goed. In het begin van de dam kropen we lekker weg en konden aardig schuilen, het viel allemaal wel mee. Het lange stuk wind in de rug en gaan , Bou en Maickel kregen de flow te pakken en gingen er van door, Lisette, Joop, Kevin in ik in de tweede groep. Ging lekker, Lisette wilde de 40 halen en verdomd dat lukte , trots ,ging lekker. Constant en Bart pikte een retrorijder op en fietste gezamenlijk naar de oversteek waar wij stonden te wachten. Hebben niet lang moeten wachten dus viel allemaal wel mee. Weer bij elkaar snel richting het Strandhuys nou even, wind op kop maar wat ik al eerder schreef, we laten ons niet kennen.

Foto modelleke Lisette gaat als de brandweer.

Bij de kraaienberg ging er een zware jonge op een motor met drie wielen zijn kunstje vertonen en ging verhaal hallen bij de retrorijder, je mag niet op de weg fietsen als hij aan komt rijden. Ach die Hell Angels of wat het ook mocht zijn, volgens mij had hij net nieuwe banden. Goed , gelukkig geen ongelukken, verder naar de kraaienberg, de stal was in zicht.

Aangekomen bij het strandhuys waren onze plekken bezet, Frank ,klein verzoek, er zou toch een El Toro hoekje komen ?? Zou wel lekker zijn. Gelukkig plaats genoeg en waren de Markies koffierijders al grotendeels naar huis. Het eerste rondje werd besteld maar de bestelling werd door iemand anders opgenomen. Frank had Charley en Carlijn vrij gegeven. Gelukkig was Rian er, en die had een rode neus, kwam van buiten vertelde ze. Ook al krassen op haar arm dus toch maar verhaal gehaald bij Frank. Gelukkig was alles goed. Puh puh.

Een tostie en een tweede rondje werden besteld.

Wat is het toch fijn om met zo’n club te kunnen rijden. Ook was er nog een serieus moment, eem datum vinden voor een vergadering en de 200 km valt niet mee , maar een is er bekend alleen de vergadering nog niet. O ja de KMC is ook bekend.

Het tweede biertje was op ,dus tijd om te gaan, Bou had Michelle nog beloofd om op de MTB te gaan , of dat gelukt is weet ik niet.

El Toro’s het was weer top. Bart ondanks dat je vrijdag tijdens het fietsen gestopt bent voor een lunch ging het goed. Lisette, geld ook voor jou, trouwens voor ons allemaal !

Sport groeten van mij !

Leo