Ga naar de inhoud

3 februari, heerlijk rondje in de zon !

Ja, ben wat later dan de laatste keer maar dat komt door de drukte op het werk en het weer.

Het is nu vrijdag 8 februari en het is wederom regenachtig buiten.

We weten wie de winnaar is geworden van heel Holland bakt, Anna heeft gewonnen. En bij de mol is Robert eruit, onze Brabander. En we mogen niet vergeten dat Poeleke  wereldkampioen veldrijden is geworden.

Maar goed ik ben weer een jaartje ouder geworden en heb dat reeds gevierd op zaterdagavond 2 februari  en het was zeer gezellig. Biertje drinken met de mannen en de vrouwen. Mijn drank voorraad is weer aangevuld en ik ga er zeker van genieten. Mannen bedankt !!!

Maar waar gefeest wordt,  worden ook afspraken gemaakt, wie gaan er allemaal mee op de MTB morgen? Gelukkig geen app verkeer gewoon harde afspraken maken en geen gemekker.

De afspraak was 9 uur FP en wie waren er present : Joop, Tom, Kevin, Maickel , Boudewijn en ik. Yes we waren er volgens afspraak om 9.00 uur. Kevin had nieuwe remblokken laten zetten, Maickel rijd met zijn ovaaltje op zijn voorblad dus we zijn er klaar voor. Bart mocht uitslapen en @win is volop aan de klus.( gelukkig gaat het goed met zijn rug). Sjel zat in Cadzand, Constant stond op de schaats en ik mocht rit kapitein zijn, oké ,komt goed. Het weer was ook goed, koud zelfs, en het had gevroren dus oppassen. Ik moet eerlijk zeggen ik heb het niet op gladheid, gelukkig hadden ze goed gestrooid.

Richting Heimolen rijden en daar het bos in. Al snel kwam er geroezemoes uit de groep wanneer we het bos in gingen. Komt goed mannen. We reden richting de kaasboerderij om daar dieper het bos in te gaan. Na wat gekronkel door het bos kwamen we weer bij de vliegbasis uit, hier nog weinig nieuwe stukken maar er moet gereden worden. Joop ging lekker mee en de rest ook. Boudewijn zat lekker te fluiten achterin en Maickel in het wiel van Kevin. Aangekomen bij de nootjesberg konden we lekker wat aanzetten bergje op, bergje af, leuk hoor. * F * waar is Joop,  Joop werd geroepen uit een hoek hij moest even stoppen voor andere MTBers zoals Joop is had hij aangeboden om te helpen maar dat was niet nodig. Joop had zelf wat problemen met zijn rugzak onder zijn zadel. Volgens mij waren dat allemaal rustmomentjes maar ach gaat allemaal goed. Kevin en Tom waren aan het overleggen over de vastenavond want die staat weer voor de deur en er moet nog flink geoefend worden. Vanmiddag moesten ze weer.

Het weer was echt goed de zon liet zich regelmatig zien, heerlijk. Na de nootjesberg reden we naar de Tiestenberg ook een mooie hoor, Tom heeft kennis gemaakt met het zand of was het Tom dat ben ik even kwijt. Iedereen was weer veilig over de heuvel gekomen toen vond ik het welletjes en heb Maickel gevraagd het stokje over te nemen als ritkapitein. Geen gemorrel en we gingen door. Het plan was om het grensland pad te rijden en dan over de kalmthoutse heide terug.

Het bos was niet zo drassig het viel gelukkig mee. De Staartse duinen hadden we reeds gehad tempo was goed paar keer gestopt voor Joop zijn rugzak. Ai,  we zitten nog steeds niet op het grensland pad …….duurt te lang…..nog steeds geen pad te zien, verkeerde afslag ……maak niet uit zaten in België mooi gebied ,zachte ondergrond maar was gezellig. Terug over hetzelfde pad eerste links Maickel werd er geroepen door mij. Joop had het zwaar, vroeg aan mij hoe ik het had, ook zwaar Joop. Dat is wat Joop wilde horen volgens Kevin. ( luister vinkie).

Het grensland pad bleef uit dus nam ik toch even het kapiteinschap over ( beetje maar hoor) richting Ossendrecht geen probleem het was immers alweer 10.47 uur dus langzaam richting het stradhuys.  Bij Ossendrecht aangekomen zag Joop een racefietser gaan en werden afslagen gemist om het bos in te gaan. Er werd geroepen uit het achterveld toevallig was dat Kevin en ik …..wachten, draaien etc maar er werd niet gereageerd dan maar door rijden en ergens rechtsaf. Fijn dat we het bos weer in konden. Joop kreeg vleugels en weg was tie maar dat duurde maar even. Door het bos van Ossendrecht gereden kwamen uit bij een leuke afdaling achter Calfen. Vandaar richting Hoogerheide met nog een paar stukken bos naar de kraaienberg. En later bleek dat Maickel ,Tom en Boudewijn een pr hadden gereden, jammer dat Boudewijn zijn strava niet had opgenomen. Kevin, Joop en ik zaten in de achterhoede en zijn er ook gekomen. Bij de kraaienberg stonden de mannen te wachten om gezamenlijk naar het strandhuys te rijden. Joop had bedacht om een el vloggo te maken maar dat werd later maar gedaan. Bij het strandhuys aangekomen lagen de komo zakken al klaar maar gelukkig was dat niet nodig.

Rian stond ons al op te wachten en was teleurgesteld dat er nog geen vlog was gemaakt, komt nog riepen we uit de hoek. Eten werd besteld en de pintjes werden geserveerd. Waar  Charlene  en Karlijn toch, even niet gezien. Maar als je over ze praat kwamen ze binnen. Tuurlijk werd er gelijk gevraagd waar ze geweest zijn Charlene was ziek geweest en Karlijn heeft het druk met haar huis wat snel gaat. Uit betrouwbare bron wisten we dat Charlene een vriend heeft en we zouden er niet over beginnen Joop. Maar goed maakt niet uit, Er werd een vlog gemaakt wat beter kan. Na een tweede pintjes werd het tijd om naar huis te gaan, gelukkig minder koud dan de week ervoor. Feyenoord had verloren van stads genoot Excelsior wat een afgang.

Tom en Kevin moesten gaan oefenen, de rest ging het wk veldrijden kijken, of wandelen of zo.

9 februari is het neuzenbal dat betekent het begin van de vastenavond. De Bogertjes zijn we de komende weken kwijt , die gaan hun energie anders indelen, en zijn te vinden in de stad.

Verder kan ik melden dat het weer een geslaagd rondje was en het grensland pad wordt een volgende keer weer gereden.

Mannen tot snel, het is KOERS !!

 

Gr Leo