Ga naar de inhoud

25 Mei Koos Moerenhout Classic

Dit verslag is geschreven door Michel beter bekent als Sjelleke !

Met  een opgetogen gevoel  al wakker,  voor de wekker, want vandaag gaat het  gebeuren. Heerlijk op stap met de Toro’s en dat voor de 2e week op rij. Vorige week de 200 km rit en nu de al bijna legendarische Koos Moerenhout Classic.

Wat zijn we allemaal serieus in training voor ons uitstapje met Hemelvaart naar de Pyreneeën. Een paar lange ritten achter elkaar in het weekend en door de week mee met Studio Velo. Boudewijn heeft zijn heuveltraining in Limburg. De gebroeders Bogers trainen met hun Swaggteam Agge t’is Wist. Maar vandaag kiezen Kevin & Tom voor een technische training. Ze hebben hun neven uit Roffa over laten komen om personal training te ontvangen.  Ze gaan voor een stukje precisie en focussen zich compleet op Bowlen en Snooker.

Na een stevig ontbijt vertrek ik uit Tholen richting Steenbergen en rij na de brug door Lepelstraat en de Kladde een mooie toeristische route. Onderweg moedig ik Roparunteam de Brabantse Wal met een hoop vocaal geweld aan. Die zijn volop in training voor het Pinksterweekend. Dat is ook nog een keer een hele mooie sportieve uitdaging. Maar binnen de Toro’s gaan er stemmen op om een mini Triatlon te gaan doen. Hopelijk gaan voor deze heren de deuren van zwembad de Schelp binnenkort weer open.

Aangekomen op de markt in Steenbergen treffen we elkaar. Boudewijn, Joop, Leo en Maickel  doen hun polsbandje om, met hulp van Joop, en pakken een lekker bakje koffie. Hoe leuk is het dat we Fons en Laura de tent binnen zien lopen. Vader en dochter gaan vandaag samen de uitdaging aan om de elementen te trotseren. Het is namelijk inmiddels voor de verandering gaan regenen. We vragen ons af wanneer we voor het laatst een hele rit zonder een nat pak hebben gereden. Dan komt Maikel binnenlopen de kanjer die een paar weken geleden samen met ons een rondje StudioVelo heeft gereden door de stromende regen. Hij heeft hierdoor furore gemaakt en natuurlijk mag hij vandaag met ons meerijden. Het heeft geen zin om te blijven wachten want Boudewijn onze persoonlijke Piet Paulusma geeft aan dat de route richting het noorden gaat en het front vanuit het westen komt. Dus heren maak je borst maar nat. Uiteindelijk gaat dat geheel vanzelf.

We verlaten Steenberg in noordoostelijke richting en vervolgen onze weg richting de Oudlandsedijk. Nog even een korte stop omdat Maikel zijn lunchpakketje verliest en weldra koersen we af richting Dinteloord. We hebben er inmiddels flink de sokken in want die zijn toch al drijfnat. Over de Volkeraksluizen  betreden we Goeree Overflakkee en knallen door richting Oude Tonge. Naast de haven is de eerste verzorgingpost waar de onze Hoffotograaf Natasja Koops. Ze heeft maar heel weinig aanmoediging van Leo nodig om een leuke groepsfoto van ons te maken. Is vast een schitterende foto geworden waar we geen modderfiguur op slaan ondanks dat we al flink onder de modder zaten.

Het was nog lang onrustig in steenbergen.

We vervolgen onze weg en verlaten Goeree over de Philipsdam. Het is gelukkig droog geworden en draaien lekker kop over kop. Bergje op naar de Krammersluis op wanen we ons even in de Pyreneeën. Er wordt even flink gas gegeven en iedereen doet net of het totaal geen moeite kost. Onze metgezel Maikel vraagt zich hardop af waar al dat jeugdig enthousiasme vandaan komt. Het kost me moeite om een glimlach te verbergen en leg hem uit dat we gewoon een kudde op hol geslagen stieren zijn. Verderop geeft Leo nog eens extra gas op het voor hem bekende terrein wanneer hij op de fiets naar zijn werk gaat.

Via Flipland maken we de oversteek naar het eiland Tholen. Hier vergapen we ons aan een kolonne oldtimers met aan kop een meer dan schitteren Bugatti. Wat zitten er geweldige exemplaren tussen. Verder gaat het richting Poortvliet waar we normaal de 2e verzorgingspost overslaan, maar we stoppen even voor een sanitaire stop. Uiteindelijk is dit goed voor onze sociale contacten want we komen de ene na de andere bekende tegen. Even gezellig bijkletsen en op het moment dat het peloton zich in beweging zet besluit Maickel om zijn zwager nog even een handje te geven.

Wanneer we onze route vervolgen hebben we de weg voor onszelf en geven we flink gas richting de Oesterdam. Daar zien we dat de brug van de Bergsediepsluis  omhoog staat en kunnen we onze conversaties voortzetten met onze trainingsmaatjes  van StudioVelo. Wanneer de brug daalt ontwaren we aan de overzijde een groep van een vijftigtal crossbrommers waarvan de berijders onder luid kabaal ons duidelijk maken dat zij toch echt als eerste hun weg zullen vervolgen.

Het peloton fietsers zet zich in beweging en de renners voor ons werken als een rode lap op de Toro’s. Maar mental coach Leo maant ons om te blijven zitten waar we zitten. Mogen we dan nu ? Nee jongens lekker blijven zitten. Nu dan ? uiteindelijk blijkt dat Leo de wijsheid in pacht heeft en worden als in een zetel over de Oesterdam geloodst. Maar onderaan de brug bij Rilland duiken Boudewijn en Sjel naar voor en gaan lekker aan kop sleuren. Dit gaat zo lekker dat we besluiten om de 3e verzorgingspost over te slaan.

Koos en organisatie bedankt en op naar de 10 de editie !

De horde achter ons stop maar wij rijden gelijk door met drie snelle mannen van DynaByte die de stal ruiken. We denderen de kasseienstrook over met Joop aan kop. Want die heeft er tenslotte een fiets voor. Wat is hij toch gelukkig met zijn Gravel Bike. De mannen van DynaByte nemen de kop over richting de Vossenberg. Door veel tegemoetkomend  is het lastig om het tempo vast te houden. Later blijkt dat we Maikel daar uit het wiel hebben gereden. Na de Heimolen richting de StayOkay nemen we de kop weer over en houden dit vol tot de Welberg en rijden in een rustiger tempo Steenbergen binnen.

We draaien de Markt op onder de finishboog door en worden verwelkomd door de vrolijke klanken van een plaatselijk blaaskapel. Met een highfive bedanken we onze strijdmakkers van DynaByte en stallen onze fietsen. We kunnen onze honger stillen met een goedgevulde tomatensoep die gelijk dienst zal doen voor het broodnodige bodempje. Joop regelt gelijk een tafeltje en hoe gezellig Fons en Laura hebben hun route ook al afgelegd en komen er gezellig bijzitten. De eerste Kwaremontjes komen aanvliegen en wat smaken ze toch weer heerlijk. Lisette sluit later bij ons aan omdat ze onderweg, aan de rand van het voetbalveld, haar zoon nog aangemoedigd heeft richting Kampioenschap.

Van dit gedeelte weet ik verder niet veel meer. We hebben nog staan dansen met de volkszangers, zijn met Koos op de foto gegaan en de Kwaremontjes smaakte nog steeds goed. Toen iedereen aanstalten maakte om de terugtocht te aanvaarden heeft Lisette me geholpen om mijn spullen bij elkaar te zoeken. We reden samen Steenbergen uit en ik volgde Leo. Toen was ik ineens iedereen kwijt, ben nog teruggereden. Binnendoor terug naar Tholen gereden en heerlijk in het zonnetje op het bankje in de voortuin mijn nog steeds natte schoenen uitgedaan. Een appje verzonden dat ik veilig aangekomen ben.

Kortom het was weer een geweldige en vooral gezellige dag.

Ik kijk nu al uit naar de jubileum editie van volgend jaar.

@Koos kunnen we ons alvast opgeven.

Geluk

Sjel

Met dank aan Natasja voor de foto; http://www.koopsfoto.nl