Ga naar de inhoud

22 september, De zondag na de fantastische LadiesRide 2019.

Vorige week nog met 15 vrouwen en bijna alle Toro’s. Het was even wennen om weer met een klein groepje te fietsen. Gelukkig hadden we lady Lisette nog erbij (al was die er dan weer niet bij met de LadiesRide).

Kevin, Joop, Lisette en Leo stapten op de fiets om 9 uur en zouden dan om 11 uur Edwin in Wauw! ophalen. Edwin heeft de smaak weer te pakken en ging anderhalf uurtje mee fietsen met de zwaar geoefende gespierde  harde kern.  Maickel en Boudewijn hadden zich netjes afgemeld dus waarschijnlijk zou het gemiddelde geen record gaan breken. Leo moest naar Middelburg dus even een aangepaste route en Edwin moest om 10 uur al aantreden.  ‘’10 uur ‘’ werd iets later, maar samen met Laura hebben ze gekeken naar vele klassieke auto’s die voorbijkwamen. Heel even de voetjes van de pedalen, en gelijk weer door. Maar nu met zijn 5-en. Eigenlijk gelijk richting Standhuys want de tijd begon te dringen omdat Leo ook even mee wilde afpilsen. Dus even sightseeing Wouw (re,re,li,re,li). Leo kent ook overal de weg! Edwin was nog vers dus heeft zich 2x afgebeuld aan kop. En toen waren we er al.

Heerlijk in het zonnetje bij Standhuys. Gelukkig zagen we daar weer vertrouwde gezichten: Carlijn, Esmee, Charlie, Rian en Frank natuurlijk.  Allemaal nagenietend van de LadiesRide. Ook 2 dames van de pinksterclub kwamen nog even bij ons op ons terras zitten (Carolien en Carmen) en de bijna 80tig jarige vader van Rob en zijn vriendin. Parkeerde zijn scootmobiel wel even stoer tussen de motoren. De Markies was er ook natuurlijk. Maar we zagen wel een 2deling: de helft met koffie en de andere helft met bier. Als dat maar goed gaat! Het koffie-contract met Frank zal aan het eind van het jaar wel worden geëvalueerd en omgezet worden in een bier-arrangement.

De gesprekken aan tafel waren van persoonlijke aard. Keuzes, voorkeuren en verlangens afgewisseld met dagelijkse beslommeringen. Met een  vrouw in ons midden, willen mannen toch weten hoe er gedacht wordt over verschillende onderwerpen. Mannen zijn dan wel duidelijker in zulke dingen, Lisette laat dan niet het achterste van haar tong zien. Maar we zijn toch wel blij dat we ‘’vrouwen in het algemeen’’ zo beter leren begrijpen. Lisette staat dicht bij ons, maar is toch wel van Venus. Verschillende onderwerpen hebben haar wel aan het denken gezet, denk ik. We zullen binnenkort haar wel moeten missen. Ze gaat in het winterseizoen weer schaatsen op zondagochtend. Edwin ook, maar gaat het proberen te combineren met soms te komen fietsen. Niets hoeft meer perse, alles mag! En vooral leuke dingen doen!

Na een paar consumpties ging ieder weer zijn eigen weg. Joop en Kevin gingen de hele middag Engels praten met Nieuw Zeelandse vrienden van Rob en Conny. Lisette ging haar man ondersteunen met klussen. Edwin nog een steigertje en Leo was inmiddels al aangekomen in Middelburg. En het bleef ook nog lang gezellig bij het Strandhuys.

Groetjes Edwin