Ga naar de inhoud

1 september, Alleen maar wind mee rondje!

Voordat we met het rit verslag kunnen beginnen moeten we eerst iets heel treurigs melden. Het onverwachte is dan toch gebeurd en het kost ons veel moeite om dit te verwerken. Maickel was er deze rit niet bij, hoe kon dit gebeuren. Waarschijnlijk heeft het iets te maken meet de foodstoet en overmatig alcohol gebruik. Normaal gesproken is dit voor Maickel geen reden om thuis te blijven maar we kregen om 6:41 een berichtje;”guys ik ben er vandaag niet bij”. Iets later kregen we een berichtje van Lonneke, ik krijg hem niet wakker dus ik denk niet dat hij meegaat. In gedachte was hij bij ons !

 

 

Verder waren er nog meer afvallige met verschillende redenen, 1tje sprong er echt uit en onze Kevin krijgt hiervoor een eervolle vermelding. Hij had op zaterdag al de nodige kilometers gemaakt maar dat was niet zo bijzonder. Hij ging afgelopen zondag niet mee omdat hij ging fietsen met Joyce…….wat? Zoals jullie allemaal weten hebben we binnenkort weer een ladiesride en de spanningen lopen bij de vrouwen al hoog op. Hier en daar worden de kilometertjes al gemaakt en zo ook bij Joyce. Ze heeft nog nooit op een racefiets gezeten en heeft er nu 1 geleend van tante Anja. En dan gaat ze ook nog voor de klikpedalen, dit ging even wat minder maar ze heeft het nu onder de knie. Goed bezig Joycieeeeee!

Maar de harde kern was er weer, Boudewijn, Leo, Joop en Lisette ! Voor de navigatie gaan we weer gebruik maken van Tom Tom leo en volgens Bou moeten we richting het Noord Oosten want dan hebben we alleen maar wind mee. Joop meld nog even dat hij heel moe is van het klussen en niet veel kracht meer heeft. Reactie Leo; Ja dat hoeren we elke week en daar trappen we niet meer in ! Kortom we hebben er allemaal zin in en de stemming is gezet.

We rijden richting de kraaienberg en maken een mooi bochtje in het buitengebied richting Steenbergen, het waait toch wel flink en er moet hard gewerkt worden. Lisette en Boudewijn spreken af om de eerst 40km niet op kop te komen, nu zijn we dit van Lisette wel gewend maar gaat onze Bou dit lukken. Joop heeft het in de eerste kilometers altijd zwaar en moet eerst even warm draaien, een echt diesel. Zo knijpt hij na zijn eerste kop beurt flink in de remmen en maakt ruimte voor een nieuwe kopman of vrouw. Er valt een gat, alleen Leo rijdt stug door, het gat wordt steeds groter. En dan houdt Bou het niet meer en neemt de kop positie, zo kennen we hem weer. De snelheid gaat gelijk omhoog en de koers draait nu meer naar het Noorden. De wind lekker op kop en de neusvleugels gaan verder open.

Na Steenbergen draaien we om en we rijden nu richting Tholen, een soort van wind mee en dat is best lekker. Lisette heeft al een paar keer een gaatje laten vallen, ze heeft vandaag niet zoveel zin om heel diep te gaan. Maar iedere keer sluit ze weer aan en op het moment dat we echt wind mee hebben komt ze op kop. Ze gooit de gaskraan open en de snelheid loopt op naar 40km/h. Zo vliegen we naar Tholen en stoten door naar de Oesterdam. Het is al een paar keer eerder gemeld maar de Oesterdam is wel een dingetje. Je kunt hier gewoon niet rustig fietsen, we halen een ander groep in en zegge netjes mogge. We  creëren een El Toro waaier en proberen de snelheid van Lisette vast te houden, we draaien netjes door en zijn aan het genieten. Aan het einde van de Dam kijken we achterom en “we left one behind”, dat kan natuurlijk niet en het is tijd om te hergroeperen. Linksaf richting het strandhuys, we doen nog een klein extra lustje onder de brug door en dan naar Non Plus Ultra. We zijn er bijna !

 

 

Uiteindelijk komen we aan een rondje van 80km met een gemiddelde van +/- 32km/h, voor ons doen iets aan de langzame kant maar dat zal wel door de wind komen 😊 Aangekomen bij het Strandhuys bestellen we snel een herstel biertje en bespreken nog even de rit. We hebben het nog even over de snelheid en komen tot de conclusie dat als je met ons mee wilt fietsen je er wel voor moet trainen anders is het gewoon niet leuk. Tuurlijk passen we de snelheid altijd aan naargelang de opkomst. Genoeg gelult, we bestellen nog een herstel biertje, en een cola voor Leo. Kevin en Joyce zijn inmiddels ook gearriveerd en doen een herstel rondje mee. Ook TC de Markies is klaar met fietsen en beginnen aan de 50 liter koffie. Wij weten dat zij een koffie contract hebben met het Strandhuys, misschien moeten wij volgend seizoen gaan voor een Kwaremont contract, Frank?

Het was weer een heerlijk rondje en iedereen bedankt voor de gezelligheid, op de plaats rust.

Xxx

Joop