Ga naar de inhoud

Zondag 16 september, in de locomotief van Bou!

Waar de voorlaatste clubrit maar twee man sterk kende, hadden we afgelopen zondag een verdubbeling. Vier man stonden om 09:00 klaar bij het Strandhuys voor een zondags ritje. Joop, Boudewijn, Bart en Kevin waren aanwezig. Vooral dat Bart erbij was, was een kleine verrassing aangezien het whatsapp verkeer soms voor miscommunicatie leidt.

Er werd snel geroepen dat Kevin de ritkapitein zou zijn, maar na een minuutje nadenken en hij alleen maar zijn standaard rondje kon bedenken, werd dit overgedragen en Bou. Bou nam dit uiterst serieus waardoor het een ritje bij Bou in de locomotief zou worden.

We reden de boulevard af richting de Kraayenberg en Heimolen. Met Kevin en Bou op kop reden we met een beetje wind mee richting de Wouwse tol, om daar in de richting van de Wouwse plantage te rijden. Gek dacht Kevin, dit lijkt tot nu toe verdacht veel op mijn standaard rondje…

Na de Wouwse plantage kwam Joop aan de zij van Bou rijden en voorspelden Bart en Kevin hoe het rondje zou gaan. De voorspelling was dat we richting Huijbergen, Ossendrecht, de polders naar de Bathse brug en de Oesterdam over Tholen terug zouden rijden naar het Strandhuys. Bart en Kevin bleken ware voorspellende gaven te hebben want zo werd het rondje uiteindelijk ook helemaal uitgereden.

Met een tempo rond de 31 per uur reden we na Huijbergen door de polders richting de Oesterdam. Steeds Boudewijn op kop met afwisselend aan zijn zijde Joop en Kevin. Ook Bart liet zich wel eens op kop zien, maar als een echte kopman bleef hij vaak beschut achter de knechten.

Met het opdraaien van de Oesterdam bleef de voorgenomen wens om twee aan twee te blijven fietsen intact. Bijna de gehele Oesterdam twee man op kop, twee man erachter. Alleen het laatste stukje werd er af en toe in een rijtje gefietst door de wind, maar de gehele rit werd over het algemeen netjes en gezellig twee aan twee gefietst. aan het eind van de Oesterdam was er nog wat verwarring omdat de brug open stond en het erop leek dat hij kapot zou zijn. Gelukkig ging de brug na vijf minuutjes weer dicht (in de tussentijd een mooie foto gemaakt door Bart) en konden we onze weg vervolgen. De Oesterdam terug fietsen met wind tegen klonk voor de mannen ook niet geheel verleidelijk.

Bart, Joop, Kevin en Boudewijn!

Na de Oesterdam was het over Tholen naar (Strand)huis. Met een uiteindelijke afstand van zo een 70 kilometer ging het viertal tevreden zitten en toverde Bart een rugzakje achter het Strandhuys bord vandaan. Carlijn kwam ons natuurlijk direct helpen en vertelde ons meteen dat Charlie vrij was en graag mee had gewild. Leo was er echter niet bij, dus werd er toch maar van afgezien. Dat heeft die ouwe Don Leo toch maar weer goed voor elkaar. Aankomende zondag is Charlie ook vrij dus misschien valt er weer wat te regelen Leo;)

Toen Rianne ook nog even kwam buurten bij ons tafeltje werd ze uiteraard eerst gefeliciteerd met haar verjaardag (van een week eerder) en kreeg ze daarna de opdracht om Frank te halen. Want in het tasje van Bart zat een klein bedankje namen de El Toro Cycling Club voor die super toffe ladies ride van twee weken terug. Nog steeds is iedereen er ondersteboven van en kijken we met een goed gevoel terug op deze eerste editie. Bart overhandigde plechtig een fotocollage die zou worden opgehangen in het Strandhuys (aankomende zondag even checken), waarna we verder konden met het nabespreken van de rit. De rit waarin Joop, Bart en Kevin mee mochten in de Bou locomotief, aangezien het beest van de Mortirolo de gehele rit op kop heeft gereden. De foto was al gemaakt bij de Oesterdam, waardoor de hoofdfoto eens een keer wat anders is dan anders. Geen bier, geen serveersters…nee je ziet eens een keer echt fietsers;)

Nogmaals bedankt Frank en Rianne!

Na twee biertjes (en voor mij een tosti kip) gingen we weer tevreden huiswaarts om te genieten van de F1. Mooie gezellige rit…op naar de volgende op zondag!