Ga naar de inhoud

MTB Toertocht van 14 in ’t uur, 21-01-2018

De eens zo dappere Toro’s waren nog niet zoveel jaren geleden bij iedere MTB toertocht die op fietsafstand van Bergen op Zoom werd georganiseerd van de partij en steevast werd dan de langste afstand gereden. Dit jaar is echter een verschuiving in interesse merkbaar. Interesse in afstand met name want een MTB tocht is met heen en weer fietsen erbij toch snel minimaal 60-65 kilometer en dat lijkt steeds langer te worden. Om het aantal deelnemende Toro’s zo groot mogelijk te houden wordt dan soms gekozen voor een ritje dat we zelf verzinnen maar deze week was er weer eens ruimte voor een toertocht en wel die van 14 in ’t uur, beginnend bij Trapke Op, vrijwel in onze achtertuin zoals Maickel in de App groep al zei. We konden kiezen uit 30 of 50 km en zoals te verwachten was, waren de meningen hierover vooraf verdeeld. Rob heeft zichzelf dit jaar een sabbatical beloofd en wilde dus graag de 30 km. Hij fietst tijdens zijn sabbatical overigens wel mee. Hmmm, eens zien hoe dat zich gaat ontwikkelen. Zeker ook omdat hij zich heeft voorgenomen om de sportschool regelmatig te gaan bezoeken en dan als voorbeeld en streven het lichaam van Rico Verhoeven te nemen.

Afijn, Rob, Joop en ik vertrokken om 9 uur bij FP om bij Heimolen Leo en Maickel op te pikken en dan inschrijven bij Trapke Op. Het was volgens mij nog steeds nietuitgesproken welke afstand het zou worden maar we gingen toch gewoon van start. Het weer was prima. Een beetje koud (net boven nul), maar weinig wind en gelukkig ook droog. Rob en Joop reden op kop om zo het tempo en naar ik dacht ook de route te bepalen. Als snel kwam de splitsing; 30 km rechtdoor en 50 km linksaf. En ja hoor, we reden rechtdoor. Helaas, de beloofde Nootjesberg en Stienenberg zouden aan onze neus voorbij gaan. Wat bleek echter later… zowel Rob als Joop hadden de (enorm grote) borden helemaal niet gezien en verbaasden zich later zelfs over het feit dat de rust/drinkpost zo snel kwam. Gelukkig hebben we nog twee keer de keuze voor de 30 of 50 km route kunnen maken en werd er nu wel voor de lange optie gegaan. Veelal bekend terrein maar ook weer heel mooie paadjes door een nogal blubberig bos. Maickel die al een paar weken gewoon overeind is gebleven vond een mooie diepe, uitgestrekte modderpoel om weer eens een keer lekker te gaan liggen, uiteraard tot groot genoegen van de vele overige deelnemers. Kijk dat is nou Maickel, altijd bereid om voor de vrolijke noot te zorgen. Het voordeel van een toertocht boven zelf maar wat doen is dat het gemakkelijker is om eigen tempo’s te rijden. Je gaat toch dezelfde kant op terwijl dat anders eigenlijk niet duidelijk is. Je moet elkaar dan immers in het oog houden. Dit gaf Maickel en mij de gelegenheid om een aantal keren een stuk lekker hard te knallen terwijl de CEO een beetje lief moest zijn voor zijn sportschoolbenen en het wat rustiger aan wilde doen. Iedereen blij!. Ik denk dat we uiteindelijk ergens tegen de 40 km van de toertocht hebben gereden en dat was een prima afstand.

Behalve een loszittend zadel van Maickel en een leeglopende band van Leo hield het materiaal zich goed. Mijn nieuwe fiets heeft inmiddels een nieuwe achterderailleur en ik hoop die wat langer heel te houden dan de eerste, anders wordt MTB-en best een dure hobby. Van Trapke Op ging het over het fietspad naar StayOkay en we hadden die hele weg nodig om Rob over te halen mee te gaan. Hij wilde eigenlijk thuis op de bank gaan liggen, zo moe was hij. Joop’s belofte dat een paar biertjes hetzelfde effect zouden hebben heeft hem tenslotte over de streep gehaald. De Blondjes, Dubbels, Tripples en Quadruppels smaakten weer goed en volgen sommige theorieën helpt eten met afvallen dus deden Joop en Rico zich hierbij ook nog tegoed aan een portie snacks.

 

 

Het was weer gezellig!