Ga naar de inhoud

27 Mei De spanning loopt op !

De fietsvakantie, zijn we er klaar voor ?

Nog een kleine week en dan mogen we op fietsvakantie, en dat is te merken. Maar voordat we hier verder op in gaan eerst even een rondje, wie zijn er wel en wie niet.
Bart onze ritkapitein die er vorige week niet was, is er vandaag ook niet bij, en dit is zeer begrijpelijk. Hij is een herintreder die weer rustig moet wennen aan het El Toro gevoel. Op dit moment is de groep net een kudde jonge stieren die bijna niet te houden zijn. Ritjes van 100km met een gemiddelde van 32 km/h is op dit moment de standaard. Na de fietsvakantie moeten we weer een pas op de plaats maken en gaan we weer voor, “we leave no one behind”.
Tom krijgt tegenwoordig van het stappen hooikoorts. Zaterdag ’s avonds wordt hij vaak in de stad gesignaleerd vervolgens krijgen we de volgende ochtend een berichtje dat hij hooikoorts heeft. Gelukkig kan onze Don Leo goed hooikoorts tapen dus met de fietsvakantie zal hij hier geen last van hebben. Onze CEO gaat van werken naar vakantie, naar werken. De komende tijd zullen we hem daarom weinig zien. Rob en Conny veel plezier in Spanje !
Constant is er nog steeds niet aan uit, pak ik mijn loopschoenen of de fiets. Hij is er dus niet bij. Fons is koffie aan het drinken met de Molenrijders, Sjel weg met de Markies. En dan blijft de harde kern over.

Daar we vorig jaar nog een harde kern van 4 hadden zijn het er dit jaar 6. Leo, Maickel, Kevin, Boudewijn, Ikke(joop) en Edwin. Deze rijders zijn er bijna altijd bij, zo ook vandaag, nou ja bijna dan ! Onze Edwin, beter bekend als de Steiger prins, heeft het altijd gigantisch druk. Steigertje halen, brengen, plaatsen en dan ook nog Laura en de kinderen aandacht geven. Nu had hij het dit weekend allemaal goed geregeld. Lang verhaal kort, anders wordt het wel een heel lang verslag. De racefiets zou bij Sirocco zijn en Ed samen met Laura op het strand. Maar zijn fiets was wel thuis, echter de afspraak met Laura stond. Ik(joop) heb nog op Laura ingepraat om Ed met de laatste training mee te krijgen, dit heb ik moeten bekopen met een flinke tets tegen de kop. Ed moest mee naar het strand, maar dat wilde hij zelf ook, zij hij.

Dus met 4 man achter Leo aan dat was het motto, en iets met wind uit het oosten. We begonnen met een extra lusje langst het nieuwe huis van Kevin en Joyce, wat was het mooi. En we hebben vernomen dat er achter in de tuin een bar staat met tap installatie, dit kan alleen bij Kevin.
We gaan snel verder richting België en spelen wat met de wind, deze komt uit het noord oosten en is bij tijden best wel krachtig. We tikken België net aan en gaan dan richting Zevenbergen. We komen weer op plaatsen waar Leo, in zijn jonge jaren, dingen gedaan heeft die we niet kunnen omschrijven in dit verslag. Als hij er over begint gaat hij altijd harder fietsen, zo ook vandaag. Het tempo is aardig hoog en we rijden toch echt tegen de wind in. Je merkt dat iedereen in de piek zit van zijn trainingscurve, zijn we er klaar voor dat is de grote vraag. De vele viaducten worden vermorzeld, de snelheid gaat amper naar beneden en iedereen pakt zijn kopwerk. Boudewijn krijgt weer een eervolle vermelding, wat kan hij toch tegen de wind in fietsen. Maar ook de ouwe Leo is weer terug, Leo de stoemper gaat als de brandweer. We proberen de groep nog een beetje af te remmen maar er is geen houden aan, toch zeker niet na Zevenbergen. We krijgen wind mee en de snelheid gaat nog verder omhoog, 38-40 km/h is goed vol te houden. Kevin begint een beetje te piepen maar dat is een teken dat het goed met hem gaat. Dan begint het te regenen, we moeten schuilen roept Leo. Stoppen ? Onze marinier Maickel gelooft zijn oren niet en is zeker niet van plan om te stoppen, we knallen gewoon door.

In de Steenbergen vallen er door de vele bochten wat gaatjes, hierdoor lijkt het of Kevin niet kan volgen. Hij sluit weer aan met de melding niets aan de hand. Ook iets voor na de fietsvakantie, iets rustiger accelereren na een bocht en altijd achterom kijken J.

Herstel drankje

Na +/- 100km komen we aan bij het Strandhuys met een gemiddelde van 32 km/h, goed gewerkt mannen. We zijn er klaar voor, en anders maar niet, het is wat het is, en het gaat om de experience! Carlijn staat ons al op te wachten en de bestelling wordt snel opgenomen, 6 Kwaremont. Charlee komt ze brengen en met Rian maken we een praatje over de Strandhuys fietstocht die door Leo georganiseerd gaat worden. Het 2de rondje triple’s worden gebracht door Max ! We hebben alle 4 de dames weten te strikken voor de toertocht, ben benieuwd wat Leo er van gaat maken.

En toen werd het verwarrend.

Normaal gesproken is alles heel duidelijk op het terras. Blauw is de Markies en die drinken koffie, Rood is El Toro en die drinken bier. Nu zijn er 2 rijders van de Markies die aan het bier gaan, wordt dit de nieuwe trend. Ze komen snel bij ons zitten dan val het minder op. Leo moet weg, wij nemen nog een 3de en 4de, ook dit moet veranderen na de vakantie J

Het was weer een gezellig ritje !

Xxx

Joop