2018Ritten

26 Aug. Een zonnig rondje over Tholen !

Zaterdag 25 augustus was het aardig rustig op de app, iedereen was bezig met wat weet ik niet. Joop zat in Mill om zich te ontspannen en heeft aardig wat meubels gezien, is toch weer wat anders dan kwarktaarten.

Omdat het rustig op de ET is is het al een gewoonte om op zondag te gaan fietsen. Iedereen weet dat het om 9 uur verzamelen is bij het Strandhuys. ( het is nog geen zondag). Iedereen was bezig met andere dingen en zondag zien we wel verder, maar er wordt zeker gefietst.

Zondag 26 augustus de dag van de F1 en Feyenoord speelde uit bij Heereveen dus Kevin moet niet op een bepaalde tijd terug zijn.  Ik werd om 7.30 uur wakker en ben er maar gelijk uit gegaan want de hond moest plassen. Rond 8 uur werd door Joop het eerste moghe gemeld en daarop volgde er steeds meer. Kevin, Bou, Tom, zelfs Maickel kwam door. Die jonge kreeg gelijk de vraag of hij in bed wakker was geworden, en ja hoor, niet op de bank of elders, ……gewoon braaf in bed, een echte prof. Edwin had zich zich afgemeld omdat zijn knie nog een beetje aan het protesteren is, dus rust !!!! ( Ik begin Edwin een beetje door te krijgen hij spaart zich volgens mij voor de 2 september rit met al die dames).

Studio Velo Wouter, alvast bedankt voor de leen fietsen voor de El Toro & Strandhuys Ladies ride !

Goed iedereen was weer rustig op de app, en maakte zich gereed om richting het strandhuys te rijden. Ik was deze keer weer als eerste aanwezig …nou gebeurt dat ook niet wekelijks maar ik was er. Joop was ook al snel aanwezig en had nog steeds een beeld van kwarktaarten in zijn ogen, had hoofdpijn en zijn cadans meter deed het niet. Zijn fiets werd snel op zijn kop gezet voor reparatie. Het fietsvakantie beeld met remblokjes kwam weer even voorbij maar dan wel de blokjes van Bou want die waren goedkoper. Hier ging het gelukkig over Joop zijn cadans meter. Kevin kwam eraan ,daarachter Rob  en die vertelde dat Bou eraan kwam want hij was zijn helm vergeten, had een koude kop dus dat was het signaal dat hij iets miste. Deze atleet heeft op het moment veel aan zijn hoofd, nieuwe race fiets wordt het een Koga of een Sensa, lastig hoor ,maar hij weet wat hij wil. Thuis is hij bezig met een  nieuw tuinhuisje voor zijn tuinspullen, nou geloven we dit… ik niet. Het gaat vast een GYM worden ? En we weten ook dat Bou graag extra km maakt vandaar de vergeten helm.

Maickel was in aantocht wat een prof  ik kan het niet genoeg zeggen, na zijn mindere weken moet hij toch een keer gaan knallen en misschien zou dit zijn dag worden, veel kopwerk doen en ons het snot voor de ogen gaan rijden, en dat allemaal in winter kledij.

Fijn dat je er bent Maickel !

Tom was ook weer eens van de partij, is op vakantie geweest en heeft veel met Sanne gedaan, en het mooiste is dat hij een nieuwe baan heeft. Tom nogmaals van harte gefeliciteerd !!

Bou was met helm gearriveerd dus we waren compleet, iedereen keek vrij aardig uit zijn ogen en de volgende vraag was wie is ritkapitein en wat gaan we fietsen. Rondje Tholen, iedereen mee eens en ik mocht de ritkapitein zijn. We gaan , wind gunstig op bepaalde stukken maar vaak op kop, gelukkig hebben we Maickel en Rob bij ons , en Maickel loopt wat kopwerk achter !!!! ha ha ha. Lief bedoeld hoor !!!!

Mijn TOM TOM batterij was weer vol dus mis rijden zal niet gebeuren maar was toch blij afgelopen zondag dat Joop en Bou weer iedereen op het juiste pad gebracht hadden. We gaan, Joop en ik op kop, rondje over de plaat richting de schapendijk, heet niet zo maar er liepen veel schapen. Dus er waren wat schaperige hindernissen te nemen en een wild rooster. En voordat we schapen in het vizier hadden wees een hond ons de weg.

We hadden een lekker tempo richting de kreekraksluizen, bekend terrein van Rob. Die loodst regelmatig zijn bootje door de sluis. Aangekomen bij Rilland draaide we de Oesterdam op met de wind in de rug gaat lekker ….. O ja Sjel gaat ook nog een keer met ons mee maar is nu samen met Ingrid op vakantie en zit in de Vogezen.

De wind was ons nog steeds goed gezind lekker in de rug totdat die verrekte bocht richting het westen ging. Wind wind wind schuin op de kop. Maar de snelheid bleef er lekker in zitten er werd wat geroepen tandje eraf, of we zijn er weer gaan met die banaan, en ga zo maar door. Eindelijk de sluis was in zicht dus weer even wind in de rug. Richting St Maartensdijk lekker langs het water….blijft toch lekker hoor die Zeeuwse lucht en dat heldere water. Vind het niks gek dat er veel duikers zijn. Richting Maartensdijk waren we wat aan het stoeien met de wind, plekje zoeken om maar uit de wind te blijven, Maickel zat er nog steeds bij , prof.

Weer werd er geroepen uit die hoek, tandje eraf. Daar waar we over de dijk moesten werd er door onze CEO geroepen om even te stoppen boven op de dijk. Mannen even voor de duidelijkheid laten we een afspraak maken dat we bij elkaar blijven en 1 tempo rijden…of…

WE LEAVE NO ONE BEHIND

dat is toch de spreuk van de El Toro’s.  Duidelijk…. komaan mannen we gaan verder ,soms moet je dat zeggen als ritkapitein.

We gaan verder, Tom heeft bijna een platte neus want de weg moet toch goed worden aangegeven of heeft Tom een grote neus, ff aan Sanne vragen.

Van Smerdiek naar Stavenisse konden we gelukkig weer langs het water rijden waar we goed zicht hadden op de zeelandbrug en konden gaan slalommen langs oesterschelpen. ( weten jullie hoe die daar komen, dat komt door de zeemeeuw, die pakken de oester tussen hun snavel en laten deze vallen op het asvalt en dan kunnen ze lekker eten, stelletje G meeuwen).

Tommie heeft een lekke band !

Maickel gaat nog steeds goed !

Net voorbij Stavenisse voelde Tom aan zijn achterband  *F* en hij zag dat deze slapper ging worden. Lek Lek Lek iedereen stopte en werd aan het werk gezet, onze F1 monteur Rob was snel ter plekke en hielp e

We kunnen weer verder !

en handje mee. Hij is wel gehecht aan zijn eigen pompje.

 

Maickel zat er nog steeds goed bij, Joop kreeg minder last van hoofdpijn , dat is toch fijn. Kevin gaat gewoon als een speer, is gestopt met voetballen en heeft dus ruim de tijd om de fietsen. Is trouwens weer aan het werk en gaat per 1 september verhuizen.

Het bandje van Tom was weer compleet met hulp van Rob, Bou en ik dus we konden weer. Bij de duikers plek werd even niet gepraat omdat dat een herdenkingsplaats is geworden, een overleden BIJ die Joop gestoken heeft. Sonde voor dat beestje en voor Joop. Na al die gebeurtenisse gingen we verder weer een tempo pakken en gaan. Heb nog steeds spierpijn in mijn nek maar m’n neus was goed open van die zeelucht.

Aangekomen in St Annaland zette we koers richting Vosmeer en Tholen. Vanuit Tholen even een stukje richting Halsteren speciaal voor Kevin. Maickel werd wat stiller en had het weer een beetje gehad volgens mij. Maar hij verdiende geen standje.

Toch heel wat geleerd deze zonnige rit over het eiland Tholen zelfs Bou heeft wat geleerd, ga nooit zonder helm weg rijden en weet wat LINKS EN RECHTS is. Joop zijn cadans meter doet het weer en vlgs Kevin moet hij daar zaterdag naar kijken. Tom heeft zijn wiel weer eens in zijn hand gehad om een band te wissel en we weten allemaal ons aan een tempo te houden.

Bergen op Zoom in zicht, even langs sabic en de sluis richting de plaat over het nieuwe gedeelte richting het Strandhuys. Kwaremont en trippel zowat klaar en hadden 90 km op de teller staan.

Sorry Ed, het zijn er meer dan 2 geworden en ook nog herstel frikandellen.

Tijd om te gaan zitten plek zat want de koffie rijders genaamd de Markies was nog niet aanwezig, maar sociaal we zijn gaan we niet op hun plaats zitten. Wij zaten wel lekker in de zon. Rian van het Strandhuys kwam nog even info ophalen voor de lady’s ride, ze waren al volop in training want 2 september gaan we van start.  Voor de duidelijkheid mannen, behalve Maickel ( die gaat wat hij weer heeft opgebouwd afbreken in Breda, hij gaat naar een dance feest). Om 8.25 uur aanwezig, willen graag om 8.30 uur vertrekken.

De mannen Bogers zaten lekker te smullen van de lekkerste tostie van Bergen bij het strandhuys zijn toch schatjes ee.

Na twee drankjes was het weer goed geweest, Rob ging zich klaarmaken voor de F1 race en ik ging er ook van tussen, luister nl naar Edwin, 2 is goed maar drie soms lekkerder. Edwin je bent vast trots op bijna ons allemaal.

Mannen het was een lekker rondje over het zonnige Tholen.

Zondag 2 september de lady’s ride en Maickel veel plezier in Breda waar jij de kopman mag zijn.( knipoog).

 

Gr Leo

 

 

 

 

Tags

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close