Ga naar de inhoud

23 Sept, Expedition Giant!

MTB Edwin krijgt APK keuring!

Het weer zag er niet goed uit. De hele zondag regen. Dat is niet zo lekker fietsen met de race in de regen. Maar wel heerlijk om het bos in te gaan met de MTB. Iedereen was zo overgehaald! Alleen Boudewijn was onderweg naar iets met een lange naam (Oberammergau????). Bart heeft geen MTB, maar wel een klushuis. Constant had meer drang om te rennen in de regen. En nu kon Edwin ook een keer mee op de MTB, want er ligt nog geen ijs in Breda. Zijn enthousiasme draaide ’s nachts om in bezorgdheid: Er zat weinig profiel meer op zijn achterband, en zijn achterrem klonk nogal ijzerig. Dat gaat het niet worden, blijven liggen! Maar de groepsdruk was hoog in de app. Joop zou er wel even naar kijken bij het Strandhuys en eerlijk zeggen of het verantwoord was. Ed toch maar uit bed.

Inderdaad de achterrem was niet best, maar Joop had nog wel wat liggen in zijn mobiele schuur. Op naar de Kaai! Toch niet…maar Maickel had zeker nog wel wat liggen. Op naar onze plaatsvervangend CEO (We hebben het nog over Rob gehad en hopen allemaal dat hij over een poosje weer lekker meefietst). En inderdaad had Maickel verschillende setjes liggen. Joop ging aan de slag met een gekromdsmalbektangetje. Maikel dook de schuur in. En Tom ging even poepen. En zoals altijd passen die dingen niet bij/op een ander merk. Joop sprak de geruststellende woorden uit dat vooral de voorrem belangrijk was bij het MTB-en. En daar gingen we (Leo, Tom, Maickel, Joop en Edwin)….. Leo, onze googlemap, wist wel weer eens een rondje, goed genoeg voor een slechte achterrem.

Ik weet niet waar we allemaal zijn geweest, het bos en de wegen er doorheen lijken allemaal op elkaar. Maar blijkbaar was het steeds ergens anders. We hebben wel 2x heel lang langs een hek gereden. En de nootjesberg op en af. Daar zijn we Tom en Maickel even kwijt geraakt. Gelukkig doordat Joop en Edwin op een vaste plaats bleven staan en Leo strategisch het bos afzocht, vonden we ze weer terug. Het was inmiddels harder gaan regenen en iedereen was onderhand wel doorweekt. Op naar het Strandhuys! Gelukkig is er altijd warmte en bier in onze vaste herberg. We zaten daar nat, vies maar allemaal met een blij gezicht. Een prachtige tocht! En toen kwam onze Constant ook nog voorbij lopen. Geen toeval natuurlijk, hij had ook trek. Had er 30 km opzitten pfff. Wij hadden er 45 gefietst. Respect!

Carlijn kon nog wel even de boel dweilen toen we wegwaren. Sorry! Het zal nog wel een poosje duren voordat we weer op de MTB gaan. Het race-seizoen is nog niet voorbij! Maar het was wel een heerlijk voorproefje. Op naar zaterdag……Rondje Zeelandbrug en Kwaremont met hete kip en bratwurst bij Kevin!

Edwin

Let op: Komende zaterdag om 9uur verzamelen bij het Stranduys voor een rondje Zeelandbrug, met koffie stop!