Ga naar de inhoud

22 April De piemel ronde, 95km

“Leo wat gaan we doen komende zondag”; Joop. Leo;”Ja mijn Zeeuws meisje gaat wandelen en ik heb belooft om te gaan kijken, kan dus maar een klein stukje mee.
Vervolgens gaan er nog diverse berichten heen en weer binnen de whatsapp groep waarbij Kevin het grootste woord heeft. Welke route wordt het nu, Edwin zijn input;”Ik vind alles goed als het maar onder de 100 blijft”. En zo verzamelen zondag ochtend; Leo, Bou, Edwin Joop en Kevin voor een ritje van 95km. De rest zijn watjes !

Bliep, Bliep, vlak voor 9uur komt er nog een berichtje binnen. Het grootste watje van allemaal, Kevin. Mannen ik voel me niet zo lekker, de 3de helft was te gezellig, ik blijf nog even liggen. Hij zou tot de fietsvakantie elke zondag mee gaan ! Ja jammer dan, het is bijna gelukt. Dus zo vertrekken Leo, Bou, Edwin en Joop voor een ritje van 95km.

We besluiten om de piemel ronde te rijden maar dan in omgekeerde richting. Leo haakt halverwege af en fietst door naar Vlissingen. Hij heeft nieuwe all season banden gestoken en is helemaal in zijn nopjes. Er zit nog wel een kraakje in zijn fiets maar da’s een kwestie van poetsen, aldus Leo. We vertrekken in een rustig tempo richting het modelvliegtuig vliegveld. Hups de dijk over en lekker langst het water fietsen.

Edje heeft nog maar 1 snotbel aan zijn neus en dat is een teken dat het tempo goed is en eventueel nog wat harder kan. Bij 3 snotbellen gaat het te hard maar zover is het nog niet, nog niet. Het is heerlijk weer en er staat bijna geen wind. We komen aan op het punt waar Leo zijn eigen weg gaat, even snel een fotootje schieten en weer door.

Leo zijn plan is door te fietsen naar Vlissingen, met de pont over naar Breskens en dan door fietsen naar Terneuzen. In totaal een ritje van 130km. Alles is goed gegaan op 1 klein dingetje na, ondanks zijn nieuwe banden heeft hij toch weer lek gereden. Ach ja, soms zit het gewoon even niet mee ! Deze mooie rit heeft ons wel op een idee gebracht voor de toekomst. 6 Mei gaan we via Antwerpen naar Breskens en dan via Vlissingen terug naar huis, 180km met koffie pauze.

Na de splitsing komen de andere 3 overgeblevenen een Belgische fietsclub tegen die eigenlijk net iets te langzaam fietsen. Onze snelheid zakt van 34 naar 32 km/h. Joop en Edwin zijn blij met deze tijdelijk vertraging en blijven lekker achter in de groep hangen. Boudewijn, zoals we hem kennen, wordt ongeduldig. We rijden 2 aan 2 op een fietspad dus veel ruimte tot inhalen is er niet. Maakt niet uit we hebben alle tijd. TUUUUUUUT TUUUUUUT TUUUUUUUT, Zo kennen we hem weer. Onze Bou is de weg opgeschoten om toch in te halen, een automobilist maakt hem duidelijk dat dit niet de manier is. Later geeft hij zelf toe dat de inhaal actie niet echt handig was. Ach, men is nooit te oud om te leren. Nu rijdt hij voor de groep en Joop en Edwin er achter, lekker uit de wind.

Bij de oesterdam gaat de groep rechtdoor en wij linksaf, nog ff knallen. Onze Ed gaat op kop en perst er nog een snotbel uit, het tempo gaat flink omhoog en we rijden naar een andere groep toe. Inmiddels zitten we aan de 36 en sluiten aan bij wat andere snelle jelles. Het tempo gaat verder omhoog en we rijden kop over kop, 38-40. Gelukkig de brug is open en we moeten stoppen, we gaan weer normaal doen.  De brug gaat dicht en we mogen weer.

Ja laat ik het zelf maar zeggen, ik heb een zwak voor vrouwen op een racefiets. Zo dat is eruit, en dan  vooral met lang haar en een   slank postuur. Wat is nu het geval, de slagboom gaat open en daar fiets er 1. Ik fiets er naar toe en ga in het wiel zitten, ze slaat ook rechtsaf richting Tholen. Alles goed tot zover,  ze fiets zelfs 34 km/h. Mooier kan het niet worden ! Onze Bou is niet zo van het volgen, dat is al eerder gebleken vandaag, En neemt dus de kop over, er valt een klein gaatje. Joop en Ed sluiten aan bij Bou en rijden richting Tholen. We knallen nog even de brug op en moeten haar laten gaan, Ed kan moeilijk los laten en maakt nog even een praatje. Bovenop de brug is het dan toch echt gedaan en slaan wij af richting het Strandhuys.

Aangekomen bij het Strandhuys zit de Markies er nog en wij sluiten aan, de eerste bestelling bestaat uit 2 triples en een Kwaremont. We kletsen even bij met Sjel en genieten van het zonnetje. Edje moet vandaag nog 72 grinttegels ophalen en een steiger wegbrengen, waar haalt hij de energie toch vandaan. De tegels zijn voor Laura en dat verklaart een hoop, als je wilt oogsten moet je eerst zaaien. Zet die maar op een tegeltje ! Tweede ronde; voor Ed een cola en de rest blijft hetzelfde.

Het was weer een geweldig avontuur !

Joop