Ga naar de inhoud

11 November, POWER EL TORO !

Zondag 11 november 2018, is een dag die zeker de boeken in zal gaan, El Toro gaat de tegenprestatie van de lady’s ride aan, Rian nogmaals bedankt hiervoor. We gaan crossfitten bij Hangar 17 in Hoogerheide.

Wat is nu hangar 17 ?

HOE FIT BEN JIJ?!

Hangar17 staat voor fit worden en fit zijn. Onze filosofie luidt: Wie fit is, haalt meer uit zijn leven! Door onze trainingen telkens te variëren, te trainen met hoge intensiteit en uitsluitend functionele bewegingen maken we onze leden fit. Al onze trainingen zijn schaalbaar. Hierdoor zijn onze lessen toegankelijk voor deelnemers van alle niveaus. We trainen altijd in kleine groepen onder professionele begeleiding van een gediplomeerde trainer. Resultaat gegarandeerd!

OOK VOOR OUDEREN. De grootste bedreiging voor de ouder wordende mens is het verlies aan kracht. Hierdoor ontstaan veel klachten en word je veel te vroeg afhankelijk van de gezondheidszorg en hulp van anderen. Zorg dat je zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven door sterk en fit te zijn!

Hangar17

 

Introductie van de crossfit deelnemers!

Laura, Edwin, Charlene, Carlin, Kevin, Boudewijn, Joop, Rian, Leo, Anja, Sandy, Lonneke, Maickel

Het is dan eindelijk zover, El Toro is er klaar voor, ze gingen met een aardige groep naar Hoogerheide maar helaas niet compleet. Gelukkig wilde er een aantal vrouwen mee waardoor we toch goed voor de dag kwamen.  De El Toro power groep bestond uit, Joop, Boudewijn, Kevin , Miackel, Edwin, Laura, Anja, Lonneke en ik. Sjel had een Trail gelopen wat goed is gegaan, Tom toch maar een zwift gedaan.

De groep van het Strandhuys was wat kleiner dan bij het fietsen, Rian, Sandy (vriendin van Rian), Charlene en Carlijn waren er en dat is al gezellig genoeg. Rian en Sandy sporten al geruime tijd bij Hangar 17, dat kun je wel zien ook jeempie zeg, die ziet er goed getraind uit. En dan nog maar niet te spreken over Charlene en Carlijn, serveren kunnen ze  goed maar sporten ook. Frank kwam ook even kijken met de kids maar het blijkt dat je hem niet in sportkleding krijgt. Je moet Frank zien als trainer, hij neemt mensen aan met een mal en zal ze opleiden tot top serveersters en ik moet zeggen dat klopt ook wel. Er loopt een goed team rond, maar die drie zijn de beste want die sporten stevig mee.

Zo nu genoeg gezegd, Frank we vonden het fijn dat je er was. Supporters zijn net zo belangrijk.

 

Het voorspel!

Er werd afgesproken dat we om 7.45 uur bij Kevin zouden zijn om van daaruit richting Hoogerheide te fietsen, toen ik zondagochtend vroeg wakker werd hoorde ik toch iets wat ik niet wilde horen, regen regen en regen. * F *  dat is niet lekker. Maar wat bleek de weergoden waren ons goed gezind het was droog. Kevin onze benjamin woont sinds kort samen en hij is toch ook een goei manneke eej, een ieder die zin had in koffie kon vanaf 7.30 uur terecht en verdomd iedereen was mooi op tijd alleen Leo was er om 7.45 uur dus geen koffie. Ik was er klaar voor om richting Hoogerheide te rijden want we mochten niet te laat komen. Iedereen had er zin in. De dames kwamen op eigen motorische kracht naar Hangar 17. ( Lonneke, Anja , en Laura ).

Koffie mokken werden leeg gemaakt en we gingen op pad. Droog was het. Boudewijn had er zeker zin in want hij weet wat tempo maken is.  Fietsen werden neer gezet en omkleden en we waren er klaar voor. Het omkleden was nog wel een dingetje, we waren in fietskleding naar Hangar17 gereden, en een echte fietser zit met de blanke sabel in de box. Wat wil nu het geval, ze hebben geen kleedruimtes bij hangar 17 ! Stoer volk die crossfitters, en ze doen alles gemengd.

 

Het cross-fit feest kan beginnen!

Trainer Marcel

Aangekomen bij Hangar 17 werden we hartelijk ontvangen door Rian, die stond al klaar om huggen. Je kon merken dat iedereen toch een beetje gespannen was, angst voor het onbekende. Onze trainer vandaag was Marcel, tevens eigenaar van Hangar 17. Het dag programma werd uitgelegd en tevens de 10 punten waar het allemaal om draait bij FUNCTIONAL TRAINING. Tuurlijk beginnen we met een warming-up en dan wat uitleg over de verschillende oefening, deze waren nog steeds onderdeel van de WU, vervolgens zou er een finale volgen.  Na het intro praatje met de nodige tips en goede raad konden we starten. Onder begeleiding van Rian eerst inlopen daarna… wie zien wel.

Al gauw werd duidelijk dat we spieren hebben die we nooit echt met volle aandacht gebruiken. Stijfheid bij sommige was duidelijk aanwezig, Leo ( deze naam was regelmatig hoorbaar, maar hij is ook al opa eej). Leo is zelf ook trainer en trainers onder elkaar brengt altijd een bepaalde spanning.  Lonneke was helemaal in haar element, die doet ook al jaar en dag Crossfit dus is er bekend mee. Maickel probeert niet onder te doen maar moest alle zeilen bij zetten. Joop en Anja zijn aan elkaar gewaagd en Anja kan ook goed met een fototoestel omgaan. Laura en Edwin ja die gaan ook goed , je kan echt zien dat ze veel met bouwen bezig zijn. Helaas had Edwin wat last van zijn rug gekregen. Kevin is zo lenig dat je hem af moet remmen. En ik draait lekker mee..

Marcel zelf is over de 50 maar laat continu zien dat leeftijd maar een getal is en dit geen beperking hoeft te zijn voor functional fitheid. We moesten een lenigheidsoefening uitvoeren die theoretisch gezien gewoon niet kan. Marcel laat zien dat het wel kan, en warempel Charlene, beter bekend als Charlie, doet hem gewoon na ! Waar haalt ze het vandaan ? We doen nog wat andere oefeningen werken langzaam naar een climax. Voordat we zover zijn gaan we eerst nog wat gewichten de lucht induwen, ik dacht een scholderpress, Rian mag het weer voordoen. De uitleg van Marcel is heel goed en dan lijkt het allemaal zo makkelijk. Om blessures te voorkomen gaan wij de oefening alleen met de halter stang uitvoeren.  Iedereen pakt er een uit het rek en schrikt dan van het gewicht, dat ding alleen al is 20kg.

Wat een oefeningen zeg, maar het is wel goed voor je body.

Voor meer foto’s klik HIER

Zo, de WU zat erop, Kevin dacht dat we klaar waren maar we hadden nog een kern, de finale. We gaan 3 oefening doen op tijd met 3 herhalingen. 21-15-9 deze cijfers vergeten we nooit meer. Dus eerst 21 keer een oefening en nog een oefening en nog een oefening, en dan weer opnieuw beginnen met 15 keer, enz. Het was zwaar en het werd zwaarder en zwaarder.

1 van de oefeningen was de box jump, een tip van Marcel bij twijfel niet aan beginnen, stap er dan maar gewoon op in plaats van jumpen. Een aantal van de deelnemers gingen gelijk voor de stap beweging ipv jumpen maar een aantal gingen ervoor. In het begin gaat het nog wel maar dan wordt je moe. Leo maakte helaas een misstap op de kist en haalde heel zijn scheenbeen open. Het bloed spoot over een afstand van 10 mtr. en er moest een trauma helicopter gebeld worden. oke, het laatste was misschien een beetje overdreven maar het was ff niet lekker. Leo is een echte Rambo, hij brand zijn wond dicht en geeft nooit op, daar klonk het eindsignaal. De winnaar van de dag was Charlie, de snelste tijd ! De belooft nog wat voor als ze in het voorjaar met de Toro’s mee gaat fietsen.

Daarna werden we nog bij geschoold over voeding, vetten, eiwitten, goed of slecht. De conclusie was dat een herstel frikandel van het Strandhuys zo slecht nog niet is, je moet er alleen niet te veel van nemen en altijd weg spoelen met een Kwaremontje.

Ik moet zeggen het was pittig maar zeker de moeite waard. Charlene, Carlijn en Rian hadden hun training weer gehad en konden weer aan de slag. Carlijn was wel vrij maar moest thuis weer aan de bak. Na afgedroogd te zijn stond er een heerlijk kopje koffie voor ons klaar met een heerlijk worstenbroodje. Rian en Hangar 17 bedankt.

 

El Toro op zijn best!

Op naar de volgende uitdaging, wat dat gaat worden is een verrassing!

We waren klaar bij Hangar 17 en gingen terug naar het strandhuys, maar hoe was even de vraag.  Anja, Lonneke en Laura gingen weer op eigen motorische kracht terug naar Bergen op Zoom. De El Toro’s gingen terug op de MTB maar hoe was nog even een discussie, pakken we de kortste weg of een extra lusje. Mannen, ja Leo, we gaan, moet wel op tijd thuis zijn, ja Leo, niet twee uurtjes fietsen, gewoon uitfietsen!
Het was nog steeds droog maar het bos was aardig nat. Leo mocht een beetje de weg bepalen en we waren al snel weer een km of 19 onderweg. Aangekomen bij het strandhuys was er een tweedeling binnen de groep, Joop en Edwin hadden een afslag gemist en waren de rest kwijt geraakt. Maar Joop heeft ook een ingebouwde TOMTOM dus dat komt altijd goed, ze pakte zelfs een extra lusje. Aangekomen bij het Strandhuys kon Edwin maar moeizaam van zijn fiets komen want hij had veel last van zijn rug. Stop er wat alcohol in het het wordt weer soepel.

Na een Kwaremont hield Leo het voor gezien want hij had nog een reisje naar Delft voor de boeg. Edwin verzekerde Leo dat we niet meer dat twee biertje zouden drinken, en zo gebeurde het ook. Kevin moest ook zijn rust pakken want het was tenslotte 11-11. Hij mocht weer blazen met stijve armen.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat iedereen toch wel een beetje stijf was de andere dag en Max is helaas tweede geworden in Brasil.

We hebben nu twee alternatieve activiteiten gehad samen met het Strandhuys team en we zijn het unaniem eens dat dit toch eigenlijk wel heel leuk is om te doen. Niet te vaak we blijven immers wel een fiets club maar dit smaakt naar meer. En wij zijn nu weer aan zet ! Ergens begin volgend jaar zou dit plaats moeten vinden, en er zijn al wat ideeën. . Het moeten wel sportieve activiteiten zijn met een flinke uitdaging !

Kevin bedankt voor de koffie, Rian voor het Organiseren, Hangar 17 voor de gastvrijheid en de goede training, alle deelnemers voor het enthousiasme en super inzet  !!!

Tot de volgende !

Leo & Joop

Voor meer foto’s klik HIER

Info Hangar 17, klik hier

Lekker eten bij het Strandhuys

El Toro cycling club