Ga naar de inhoud

11 Maart start wegseizoen !

Of toch niet ? De motivatie om met de mountainbike het bos in te gaan was bij een aantal van ons ver te zoeken. Nu was dit niet erg want het MTB seizoen was inmiddels afgelopen. Edwin die is nog aan het pieken op de schaats, Tom is op vakantie (of net terug), Bart is aan het verhuizen en Leo mag met DOSKO mee,  maar voor de rest van ons kon de racefiets uit het vet.

Of toch niet? Nu kan het voorkomen dat ondanks dat we in het racefiets seizoen zitten we toch de MTB pakken. Dit komt echter bij hele grote uitzonderingen voor, meestal is hiervoor het weer de reden. Maar vandaag stonden de neuzen en voorwielen allemaal dezelfde kant uit.

Of toch niet? Op zaterdag begon de twijfel al in te zetten. En dit komt door alle moderne technieken die wij heden ter dagen tot onze beschikking hebben.  Volgens Michel en Rob schieten we hier allemaal niets mee op, vroeger was het allemaal stukken beter. 9 uur verzamelen en wie er waren, waren er !

Of toch niet? Maar de vooruitgang is niet te stoppen. Via what’s app vliegen de berichten heen en weer. Ja maar Buienrader zegt….., Nee een uurtje later is het droog,  het lage luchtdrukgebied hangt nu boven Schiphol, de temperatuur is al 3 graden gedaald, de fietskleding is bijna klaar; dit soort berichten zijn terug te vinden in onze W.A. groep. In totaal heb ik er 307 geteld voordat we zijn vertrokken. Kortom laat het duidelijk zijn, het weer is slecht.

Uiteindelijk zijn er slechts 2 members doe volmondig ja zeggen, de 2 broertjes zijn niet bang voor een beetje regen. Maickel en Joop besluiten om bij het Strandhuys te verzamelen E.T.A. 9:30. Maar Joop laat het er niet bij zitten en besluit om naar Rob te fietsen waar ook Kevin is. Ze zijn allebei volledig in fiets tenue en zitten aan de koffie. Na een tijdje overleggen besluiten ze om niet mee te gaan. Onze Bou was al een uurtje eerder afgehaakt, via de W.A., en lag lekker te pitten.

Joop was al halverwege naar het Strandhuys toen er gebeld werd. “Ja hier met Kevin we komen er toch aan”, inmiddels was het droog en ze hadden spijt. Aangekomen bij het Strandhuys is het even wachten op de rest. Maar wie komt er daar nu aanfietsen, het is Boudewijn, dit was niet verwacht. Uiteindelijke waren we toch met zijn vijven en  kon de rit beginnen.

Het plan was om in totaal 75km te fietsen, richting het Grevelingen, de brug over en dan weer terug richting Tholen, Oesterdam, cross terrein, Calven, Hoogerheide, Rijzendeweg en weer naar het Strandhuys. De snelheid werd in het begin opgevoerd door Bou naar onze standaard snelheid van 30km/h. Hier was de rest nog niet aan toe en er viel een klein gaatje. Toen de diesels allemaal op temperatuur waren liep de snelheid verder omhoog en kwamen we niet meer onder de 30. Het ging allemaal best lekker voor de eerste keer. Tja de Oesterdam is dan weer zo’n dingetje, daar kun je niet normaal overheen fietsen. Waarom niet, niemand die het weet. De snelheid ging verder omhoog en er werd kop over kop gefietst. De grootste kop was van Boudewijn  en de rest deed lekker mee. Aan het einde van de dam ging het nog iets sneller en dit was net te, gas eraf en we fietste lekker uit.

De ronde werd mooi afgemaakt zonder iets te skippen in het programma. Na de laatste klim slaat het noodlot nog even toe. Rob rijdt lek, maar zonder te klagen weet hij zijn band in 3 minuten te wisselen. Dit zonder banden wippers, en met de mond zet hij de druk van zijn banden op 8 bar. Of toch niet?

Aangekomen bij het Strandhuys gaan we allemaal zitten en kan het bestellen beginnen. Rob is aan het trainen in de sportschool om een mooier lichaam te krijgen, nog mooier kan dit ? Dit vroegen wij ons ook af maar hij gaat ervoor, dit betekend geen bier meer na het fietsen. Of toch niet?

Zo zitten we 5min later allemaal aan een biertje en heeft er 1 iemand weer het grootste woord. Wie dit is laten we even een het midden, maar het is degene die zij dat hij dit jaar een fiets  sabbatical heeft. Vervolgens te melden heeft dat hij op Dinsdag gaat knallen met de Markies (en Maickel) en diverse lange tochten gaat rijden. Ook wordt er even uitgelegd wie er allemaal haantjes zijn binnen de fietsclub, zo laat dit allemaal duidelijk zijn. We bestellen nog een 2de biertje en kletsen gezellig verder.

Het was weer een zeer geslaagde rit waarbij iedereen aan zijn trekken kwam en er lekker getraind is. Het weer was perfect voor het tijd van het jaar ! Mannen bedankt voor de gezelligheid en op naar de volgende rit, wat gaat het weer doen? Gevoelskou -15 hoor ik net J

XXX
JOOP