Ga naar de inhoud

Zondag 23 juli Trainings- ronde met de Markies

Korte samenvatting van het rondje van afgelopen zondag, het was geweldig !

Sjel was zaterdag jl lekker gaan uiteten met Ingrid en toen kwam hij op het idee om ons uit te nodigen om een rondje mee te gaan rijden met de Markies. Maickel en ik omdat er niet meer waren. Werken en vakantie ee, o ja en eentje in Parijs. Ach waarom ook niet gewoon mee  rijden. 9 uur schelp ipv Strandhuys.

De groep was aardig groot dus lekker mee liften in de groep. ( moet wel zeggen dat het opletten geblazen was en omkijken na de bocht is er niet bij ) Goed voor de intervalletjes. Ze hadden een ronde van 100 km gepland ri Galder ( bij Breda). Is voor de EL Toro ook leuk om te rijden gaan we gewoon doen. Onderweg aardig aansluiting kunnen vinden  bij de MANNEN,  beetje buurten en mee bollen. Dan was daar het moment, om in Sjel zijn vakjargon te spreken de prostaatjes moesten doorgespoeld worden, heel de massa stond te plassen !!

Na het plassen en af geslagen te hebben konden we verder, iedereen koos weer positie en je kon toch al merken dat het een soort landje pik werd omdat er een aardig briesje stond (westelijke wind) dus de luwte op zoeken. Leuke wegen weinig verkeer en soms erg donker. Bij Nispen aangekomen werd er al gesproken wie waar gaat aansluiten de A of B groep. Voor mij was het al snel duidelijk het ging de B worden , Maickel   ook   vertelde hij !!!

Aangekomen op de bekende Markies splitsing……. A rechtdoor B rechts af,  en u raad het al Maickel ging rechtdoor. Wouter ( een bekende van vele die begon een beetje te lachen daar komt hij wel van terug. De B rechtsaf waar ik dus bij zat.  Nou dat ging ook aardig hard, Sjel ging sleuren met nog iemand waarvan ik geen naam heb. Ik zat in een riante positie

Ik de stoemper in 5 de positie.  Van Maickel was verder nog niets bekend dat komt iets verder in het verhaal.

Bij de Wouwse Tol had Sjel zijn werk gedaan en konden we los, ik had kunnen winnen maar zat opgesloten . ( ervaring ? ). Met een mooie 5 de plaats ging ik over de streep, Jantje plak was nummer 1. Bij het Strandhuys kwam het aroma je te gemoed …….KOFFIE.

Maickel kwam wat later aan en had ook lekker de finale gereden maar wel in de tweede A groep  en heeft lekker gas kunnen geven. Na drie kopjes koffie werd er in de groep gesproken over een eventuele fusie. Want bij El Toro drinken ze bier en ze kunnen nog rijden ook. …..geintje. Ook begonnen ze over het wegkopen van renners, het moet niet gekker worden.

Goed, het werd tijd om ri huis te gaan  Maickel en ik hebben nog nooit zo snel en soepel de Olafpalmebrug op kunnen rijden.

Maar een biertje gaat er de volgende keer zeker weer in.

Het was leuk en leerzaam !!

Sjel bedankt !!

Gr Leo