2017Ritten

MTB verslag van 22-10-2017

Regen en modder, heerlijk!

alvast een korte samenvatting van dit verslag; regen, regen, modder, modder, regen, regen, regen, kou en nog meer regen.

Zondag 22 oktober, we zijn er klaar voor om een mooie route te gaan fietsen. Het weer was nou niet zo mooi maar wie laat zich daar nu voor tegenhouden, Joop niet, Maickel niet, en ik ook niet maar nat was het wel. Goed, ik was er weer eens bij, lang geleden want ben 2 maal niet mee geweest maar wel gefietst hoor.

Zoals jullie wisten hebben Joop en ik de Zeeuwse kust marathon gefietst en het was maar 57 km.  De weer goden waren hier wel in ons voordeel, er stond een aardige bries, Joop wilde zelfs tussendoor even gaan kiten. De toeschouwers waren in grote getalen aanwezig, Corine was onze chauffeur, Anja was een dagje naar een beurs waar veel meubelen te zien waren. En op het eind van de tocht waren Conny en Rob ook aangekomen. Die hebben de start van de marathonlopers mooi kunnen zien. Toch leuk dat ze er waren en hebben een glaasje gedronken. Maar dit geheel terzijde, de tocht was weer geweldig, goed strand. We hebben weer een aantal fietsers geholpen om over de pijlerdam te geraken.  Het fietsen ging goed, heel goed zelfs de ketting van Joop zijn fiets bleef heel. Aangekomen in Haamstede werden we beloond met appelcake en een medaille.

Corine had nog heerlijke bolussen gekocht voor onderweg, ook lekker.

De afterparty was kort omdat we nog andere plannen hadden… een bruiloft feestje. Hopelijk gaan er volgend jaar meer stoere bikers mee. Het is een kwestie van gewoon inschrijven.

Tot zover een kort verslag van de Zeeuwse kustmarathon.

Wat misschien opgevallen is, is dat ik er 2 keer niet bij was, met het herstel rondje niet dat was na de kustmarathon, en de nightride heb ik gemist.

Aan de verslagen zag ik dat deze beide tochten zeer geslaagd waren.

Maickel, Tom en Bou hebben nog een toertocht gefietst vanuit Hoogerheide, en Tom, (ketelbinkie) heeft vorige week de tocht vanuit Wouwse plantage gedaan. Maickel was te laat wakker……..

Zo, genoeg over de vorige edities op naar het heden. O ja, ben tussendoor nog opa geworden, Tess……. is geboren heel bijzonder.

22 oktober stond er weer een afspraak om te gaan fietsen, het wegseizoen zit er nu toch wel op dus tijd om de MTB weer van stal te halen. Op de el Toro app bleef het aardig rustig met toezeggingen.

Joop, Maickel en ik waren om 9.00 uur bij Fireplace en het weer was ….TOP om te MTB biken, de grootste bikkel was Joop hij stond nog in de zomer stand korte broek, geen handschoenen dit geloof je toch niet wat een prof.

We gaan riep Maickel en nam het roer in handen daarna Joop en toen mocht ik, kriskras door het bos met heuvels, ruiterpaden noem maar op alles hebben we gehad.

Het tempo was prima en hebben veel gezien, modder, modder, modder en modder. Maakt niet uit het ging lekker. We zijn richting het grensland pad gereden en we waren niet alleen ,maar druk was het niet. Door het slechte weer konden we een mooi stuk pad niet vinden en kwamen we in Putte uit, kan gebeuren.

We besloten om richting Bergen op Zoom te gaan want het was wel goed zo, wel door het bos hoor want op de weg is niet echt, maar wel ff lekker. Joop vond dat we naar Stayokay moesten gaan want daar was misschien een of andere nimf die is blijven hangen van de nightride ? Aangekomen bij stayokay kwam de zon achter de donkere wolken vandaan beetje laat vind je ook niet. Een beetje doorweekt waren we wel maar we mochten binnen. Namen plaats waar plaats was en dat was vlak bij de bar. Was een prima plaats alleen als de deur openging was het minder. De vertrouwde pintjes werden besteld en na een tweede met een appelpunt werd het tijd en verstandig om naar huis te gaan. Ik had geluk was snel thuis. Goh wat was het koud op die fiets. Hopelijk zijn er de volgende keer weer meer MTB bikers, Kevin zijn enkel zal toch snel genezen zijn. Edwin het klussen op zondag even laat rusten, Tom gewoon meegaat, Bou weten we, Rob niet op vakantie of werken is, Constant even zijn loopschoenen laat rusten Fons en Sjel ook meegaan en Bart een MTB aanschaft.

Mannen tot snel!

Leo

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close