Ga naar de inhoud

9 April Sjel is jarig ritje

Hieperdepiep voor Sjel!

Ons zondagskindje Sjel was precies jarig op 9 april. Voor ons natuurlijk een verrassing, voor hem een jaarlijks hoogtepunt! Al weken ervoor heeft hij ons uitgenodigd om de hersteldrank en herstel frikandel bij hem thuis na de rit te nuttigen.  Dat is voor alle Eltoro’s natuurlijk een grote eer.

Helaas moesten sommige leden (Maikel, Rob, Fons, Kevin) zich verontschuldigen omdat ze de dag daarvoor de klassieker: Veendendaal-Veenendaal hadden gereden van maar liefst 166 km.  Een aantal Wormer wegwerkers waren daar ook. Al met al was dat een fantastisch groepje in een geweldige ambiance.  Gelukkig werd het thuisfront regelmatig die dag op de hoogte gehouden met selfies en foto’s van bier en lekkernijen.

Vandaar dat het groepje op zondagmorgen een beetje uitgedund was. Gelukkig hadden zich er toch nog 5 bij de SH gemeld. 2 met baard, 3 zonder. Sjel werd uitgebreid gefeliciteerd en geknuffeld.

Het waaide lekker , rondje Stavenisse, Oesterdam. Go!

Zoals altijd: goeie sfeer, sommige iets meer kopwerk, sommige iets meer in de luwte, maar altijd bij elkaar! Onderweg kwamen we bij het water hele kolonies duikers tegen, met bijbehorende campers, caravans, partij-tenten. Iedereen had de lente in zijn kop. Lesje gehad van Sjel over staand een hellinkje nemen. Bij het opdraaien van de Oesterdam reed een groot peloton iets  voor ons. Een rode lap voor sommigen. Helaas was Edwin het idee van het nemen van de Oesterdam nog aan het verwerken,  waardoor de achterstand iets meer werd. Maar met vereende krachten, kop over kop werd het gaatje kleiner…maar ons kleine groepje legde het toch af tegen het op stoom gekomen peloton.

Na 90km draaide we de straat van Sjel in. Fietsen allemaal in de garage en wij heerlijk zittend op het terras in de tuin. Sjel  helemaal in standje verzorging (Kwaremont, cola, broodjes frikandel en broodje vegetarisch).  Het was weer genieten! Gespreksonderwerpen waren onbevlekte ontvangen en het idee werd geboren om eens een rondje van 200 km te maken binnenkort. Een volgend mijlpaal, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Natuurlijk nog even met de CEO bespreken.

Na een uurtje relaxen ging Leon terug naar Schijf op de fiets, Boudenwijn ging de formule 1 weer oppikken (Max lag 5de om 9 uur), Sjell slingers ophangen,  Leo relaxen? En Edwin ging een steigertje wegbrengen.  Onze sportochtend zat erop.  Nu de eer aan rijders van Parijs-Roubaix, spelers van Ajax en Feijenoord om de zondag kleur te geven. Bij Sjel zal het nog wel lang onrustig geweest zijn.

Groetjes

Edwin