Ga naar de inhoud

26 Maart, Mooi ritje met verschillende wegwijzers.

Heb nog 11.5 uur de tijd om het verslag te plaatsen, heb wat tijd verloren dus een beetje achterstand. Maar goed zoals een bekend gezegde beter laat dan niet geschreven of was het nou beter laat  of een volgende keer. Was blij met de aanmoediging van Leo je kan het…… dus ik dacht ik ga het doen.  Het is nu zaterdagavond  en ik zit het te schrijven…typen dus.

Terwijl Rob aan het werk is en zijn rondje vandaag gefietst heeft en de rest al aan een heerlijk glaasje bier of wijn zit zit ik hier te typen. De kwis staat op.

Genoeg nu het korte verslag van de rit van 26 maart jongstleden. Aanwezig waren Bou, Joop, Maickel, ……… tromgeroffel onze Edwin en onze gastrijder was Leon. Maatje van Edwin die ook van alles doet zit in het onderwijs en sport heel veel, hij schaatst zelfs. En plassen was kan hij ook.

Grote afwezige was Kevin, beetje moe zoals hij door heeft gegeven vi a de Whatsapp. En uit betrouwbare bron gehoord dat hij om 00.30 uur nog op de lijn zat om te vragen wat voor kleding er gedragen moest worden. Nou Kevin leg dat maar eens uit. Ik weet ik ben laat met schrijvn maar jij was helaas niet aanwezig. Sjel had Gent Wevelgem gereden met het heerlijke herstel drankje achteraf. Bart was er ook niet maar werk hard om terug te komen in het peloton. Fons was aan de klus en Constant was aan het uitlopen. Goed we vertrokken met 6 rijders en Bou was de kapitein voor even want bij de kop van het hoofd werd er naar links geroepen en toen weer naar rechts, links heeft gewonnen en dat was Joop, hij nam het dus over. Het weer was goed terwijl er toch een lekker briesje stond. Gelukkig hield onze vice CEO Maickel de boel goed in de gaten. Er werd gefietst richting de kreekraksluizen en plots waren we er een kwijt maar dat was maar voor even, er moest geplast worden.  Heb nog 10 uur de tijd om het bericht te plaatsen of laten plaatsen.  Leon was weer terug gehaald en we koersen verder langs de sluizen ri Bath, dachten we het werd Antwerpen Joop navigeerde ons langs het kanaal maar er was geen overgang meer ri Bath. Dus door knallen maar, naar de Brug bij de Basf. Mooi fietspad langs het kanaal erin houden dus, met ed wind op kop. Bij de brug aangekomen nog even wat draaien en keren konden we over de brug heen, langs de Basf en naar de volgende afslag ri de Golfbaan. ( wind in de rug) en het ging goed met ons allemaal. Edwin ging als een raket. Langs de golfbaan, probeer het is uit te spreken Golfbaan, klinkt leuk een Golfbaan.

Eerste afslag links de dijk over heerlijk langs het water ri Rilland, daar weer de dijk over gestoken verder door de polder naar Rilland. Voordat we op de fiets gingen hebben een aantal El Toro’s de opening van de Formule I zitten kijken. ( hebben Ziggo zeker) want ik kon het helaas niet zien heb KPN. Vettel was eerste en onze Max vijfde ….niet slecht toch en zijn kans komt nog wel.

Over de voetbal werd niet gesproken daar was niets over te zeggen want de uitslag kennen we wel. Jammer hoor. Inmiddels ging het fietsen door ri Rilland en voorbij Rilland naar stationsbuurt daar voorbij Joop oversteken en dan naar links naar de polder.Enige verwarring was aanwezig maar alles toch gelukt. Door de polder naar de oesterdam. Het ging met allemaal nog goed, met mij ook. Leon ging ook lekker mee. Op de Oesterdam aangekomen ws Bou de man die kop ging rijden de rest in het zuchtje en ik op de tweede plaats. Ging lekker. Halverwege mocht ik op kop…ging goed.  Richting de sluis hadden we aardig wind in de rug dus dat ging snel.

De kwis is afgelopen en heb net een heerlijke trappist gekregen. Maar ik ga nog even verder, bij de sluis even de rug rechten en Edwin erbij gehaald. Je kan wel merken dat hij veel op de schaats heeft gestaan. De ronde van Vlaanderen gaat helaas niet door, het bedrijf die het zou regelen doen dit jaar niets aan de ronde maar vlgd jaar wel ! we zijn uitgenodigd. Zo alles weer bij elkaar en Joop nam de kop met de wind in de rug, Maickel er achter aan en Kevin lag nog steeds op bed. En Rob maar werken. Tom was er ook niet waar wel, fiets schoonmaken of aan het herstellen van de dag ervoor. Hij heeft het parcours bekeken voor zondag 2 april. Zo op naar Tholen, waar gaan we we wat drinken Strandhuys of Stayokay. Voor Leon was Stayokay het beste omdat hij nog naar Schijf moest en Edwin vond het ook goed. In Tholen ging Edwin als een dolle de Tholense brug op, wat een kracht heeft die vent zeg. Joop en ik werden aardig geparkeerd. Joop heeft 25 dagen droog gestaan en was een beetje emotioneel  want het mocht weer , en gelukkige jonge.  Goed bijna thuis , rond Halsteren ri de Berk en zo naar Stayokay. Maickel en Edwin begonnen al snel aan de cooling down en dan is een goed gesprek over huizen erg belangrijk. Aangekomen bij Stayokay hadden we een heerlijk plekje op het terras en gingen over op de cola en het bier. Joop had als eerste zijn glas leeg. Edwin was ook heel gelukkig want het is goed gegaan met hem en zijn knie. Ook was hij mooi op tijd voor het feestje. Verder hebben we heerlijk gefietst met dank aan de drie wegkapiteins. Volgende week op herhaling en heb het vermoeden dat we rondje zeelandbrug gaan rijden. Zondag 2 april is ook de ronde van Vlaanderen en de klassieker Ajax- Feyenoord.

 

Mannen sorry voor de vertraging maar het is toch gelukt. Ik ga nu mijn trappist op drinken nadat ik het verslag naar Joop heb gestuurd want ik heb helaas geen foto’s.

 

Sportieve groet van mij !

Leo