Ga naar de inhoud

1mei El Toros after party tocht !

Goedemorgen allemaal, hier komt tie dan eindelijk het verslag van de rit die op 1 mei is gereden. Later dan gepland maar laten we het ophouden dat het een beetje druk was.

We hadden afgesproken om 10 uur te verzamelen bij het strandhuys dit tijdstip zijn we niet gewend want normaal is het 9 uur. De rede was dat we de avond ervoor een gezellig feest hebben gehad bij Anja en Joop. En daar zijn toch aardig weg wat pre- sportdrankjes doorheen gegaan. Ik had eigenlijk nog nooit gehoord van Grolsch sportdrank smaakt best. Anja en Joop ik mag namens de El Toros’s zeggen dat het een gezellig feest was !!! Alle Toro’s waren aanwezig op onze CEO na want die was zich in het zweet aan het werken en zich aan het voorbereiden voor de as klimclassic in Limburg. Goed, genoeg veren gegeven nu over naar de rit !

Wie waren er eigenlijk allemaal, je zou verwachten dat iedereen er zou zijn maar nee hoor!
Joop had pijn in z’n rug van het opruimen en van die kratten met sportdrank te verzetten, Edwin vakantie of moest hij zijn lief verzorgen want die lag met wat koorts op bed. Bart is helemaal in de ban voor het verhuizen, Tom en Michel gingen deze keer met een rustige groep mee, ze praten daar wat minder denk ik. Kevin was de tijd vergeten ineens was het 10 uur vertelde hij…….. hum hum. En Rob zei ik al die was aan het werk, waar hij op dat moment was weet ik niet ergens in zeeland vlgs mij. Dus om 10 uur waren Fons, Maikel, Boudewijn Constant en ik bij het strandhuys.

Wie o wie was de wegcaptain, Constant bood zich spontaan aan om een mooie route te gaan rijden. Nou we waren natuurlijk erg nieuwsgierig hoe deze zou worden. Een ieder keek wat moe uit zijn ogen vanwege …. Vul zelf maar in. Toen wij vertrokken uit Bergen op zoom vertrokken we richting Rilland, over het viaduct door wereldstad Rilland de polder in, toen richting Bath (nederland) naar de brug van Bath. Polder in richting Ossendrecht. Het weer was perfect een heerlijk windje van voor en van achter. Tot zover was het nog verharde weg. Vanuit Ossendrecht richting Huybergen de grens over en jawel daar was Constant zijn favoriete parkoers, een stuk onverhard in Belgie, het blijft toch altijd verrassend.

Plaspauze
Plaspauze

Gelukkig werd het weer een beetje normaal wegdek want in Belgie weet je het nooit zeker. Aangekomen bij de Kalmthoutse heide moest er overlegd worden want het moest geen ronde worden van 180 km, iedereen moest nog wat anders gaan doen, GP kijken, een escape in Middelburg en ga zo maar door. We zijn vanuit Kalmthout richting de Wildert ( bakkersmolen)gereden naar Essen. Hier werd het ook weer lastig Leo dacht dat we binnendoor konden rijden maar…….. dat kon ook achteraf. Ja die Belgen weten wel hoe een weg omlegging moet aangeven. En daar was Essen, langs het spoor richting Nispen en daar gebeurde het, een Constant momentje maar niet van Constant, Fons en Maikel moesten plassen en we zijn net dieren zien plassen doet plassen op Bou en mij na dan…..

Na de plas te hebben achtergelaten vervolgde wij onze weg richting Wouwse plantage en het ging prima, lekker tempo, de wind in de rug, overig verkeer door laten gaan, geen valpartijen, geen paarden op de weg, maar wel een spijker en Fons had deze keer prijs, K….
Maar ja we zijn getraind in wisselen van banden, ieder kent zijn taak tijdens het wisselen ( we zouden zo in de stal van Max Verstappen kunnen werken) , fiets vast houden, bandenlichters pakken en gebruiken, nieuwe binnenband, pompje met Patroon, voldoende lucht in de longen om de eerste lucht in de nieuwe band te blazen voor hem te plaatsen scheelt in de tijd ,daarna patroon erop en pompen maar, 7 bar is gewenst. Kapotte band meenemen met een knoop erin om vergissingen te voorkomen. Een ding nooit vergeten controleer je buitenband want er kon nog een spijker in zitten. Deze keer maakte het niet uit want de spijker ( bleek achteraf zat nog in de buitenband maar heeft geen schade aangericht). Gelukkig konden we verder we zaten nog lekker in de polder met de wind in de rug vervolgde we onze weg richting de schietbaan bij trapke op.

Het was mooi geweest. Constant was toch wat stiller geworden en wat bleek hij had het gehad, de brandstof was op. Ja hardlopen en fietsen is toch heftig. Constant we vinden het leuk dat je er weer bij was, zou wel vaker mogen !!! Het zou toch leuk zijn dat je door de weeks loopt en op zondag lekker met ons mee gaat, echt wel ! Het is goed voor je knieën en zeker de gezelligheid.

Aangekomen in Bergen op Zoom zijn we allemaal braaf naar huis gegaan, 78 km was goed zo.

Constant het was een mooie ronde, we kijken uit naar een volgende keer en je rondes !

De El toro’s gaan op 5 mei richting Limburg om de klimclassic te gaan rijden. Ik ben best wel een beetje nerveus om met de toppers te gaan rijden. Rustig blijven en om de woorden van Joop te gebruiken ALTIJD GENIETEN !
Sportieve Groet van een El Toro !