Ga naar de inhoud

14 Augustus

Voordat we met het verslag van afgelopen zondag beginnen eerst een wel gemeend excuus, we lopen namelijk een beetje achter ! Door het lekkere weer en de vele vakanties schiet het schrijven van verslagen er een beetje bij in. De volgende verslagen zitten namelijk nog in de pipeline, of ze er ooit zullen komen ?

  • 17 Juli : Joop Leo Maickel en Edwin. Edwin schrijft verslag.
  • 24 Juli : Er is als club niet gefietst.
  • 31 Juli : Boudewijn en Leo. Leo schrijft verslag.
  • 7 Augustus : Leo Rob Edwin en Kevin. Leo schrijft verslag.

Maar afgelopen zondag was het dan weer zover, de meeste vakantiegangers waren weer terug het was nu alleen Rob die moest gaan werken. Edwin was nog aan het kamperen en Fons ….? De volgende rijders gingen op zondag ochtend van start. Maickel, Kevin, Leo, Boudewijn, Joop en Bart. Bij aanvang van een rit zijn er altijd een paar bij die zich beginnen in te denken, een andere is gewoon stil en weer een ander is altijd te laat. Het was  vooral Maickel die opviel “Ik heb al vier weken niets gedaan”, nou ja af en toe hardgelopen op vakantie. Joop was net terug van trainingskamp dus daar werd veel van verwacht. Maar vooral op de stille mannen binnen de groep daar moet je op letten !
Boudewijn terug van vakantie, veel gefietst in de Ardenne. Kevin terug van trainingskamp met zijn broer in Duitsland. Leo gebruikt EPO, ja dan blijft er maar 1 over. Onze Bart had gewoon weinig gefietst afgelopen tijd, en als hij wilde fietsen zette Dian snel zijn fiets op slot. We gaan het zien en beleven !

Kevin was een paar dagen eerder op verkenning geweest en had een mooie rit uitgestippeld. En zo kwamen we toch weer op plaatsen waar we nog niet waren geweest. Met een lekker rap tempo doorkliefde we de polder en bossen. Na elke bocht netjes omkijken dat hebben we immers geleerd van onze CEO. Wat er nog niet helemaal in zit is dat je dan ook even vaart moet minderen totdat iedereen weer is aangesloten. Zo kwam het meerdere malen voor dat we een kopgroep hadden van 2 man, vervolgens het peloton van 2 man met in de achterhoede de bus van 2 man. We noemen dit voortaan de El Toro Waaier, het nieuwe fietsen. Door de vele tempo wisselingen en het nieuwe waaier systeem waren er toch een aantal (1) die niet meer goed konden volgens. We zullen zijn naam niet vermelden want dat is natuurlijk nooit leuk om terug lezen in een verslag. Zijn voornaam begint met een B maar meer vermelden we niet ! Het was vooral Leo die zeer onrustig was, hij begon zelfs voor plaatsnaambordjes te sprinten die er niet waren ? Kortom een geweldige rit met veel lol, onzin en vooral niet te serieus !

We eindigde onze rit bij het Strandhuys waar we weer vriendelijk werden ontvangen. Frank had weer geprobeerd een kratje kwaremont bier te regelen maar zoals gewoonlijk ……. dan maar 5 trippel en een dubbel. Er is veel discussie omtrent onze keuze maar uit een onderzoek is gebleken dat bier gewoon het beste hersteldrankje is voor na het fietsen. TNO heeft 6 jaar aan dit onderzoek gewerkt dus het zal wel kloppen. T.C. de Markies, die naast ons op het terras zaten zijn nog niet zo ver, daar gaan liters koffie over de tafel. Je merkt toch dat ook zij over willen naar de nieuwe manier van herstellen, 2 kopmannen van de Markies schoven bij ons aan om het uit te proberen. Die gaan volgende week 2 keer zo hard !

Het was vervolgens nog lang gezellig op terras, mannen bedankt voor de gezelligheid en onzin !

Joop

20160814_130017
Herstellen na het fietsen !

 

PS : Even voor de duidelijkheid, we hebben echt gefietst.
75km – 30km/h gemiddeld.