Ga naar de inhoud

2 voor de prijs van 1 !

10 April, Herstelrondje na de ronde van Vlaanderen

Fiets Leo

Op 2 april hebben we met een grote groep de ronde van Vlaanderen gereden in Breda. Een prima rondje met veel wind. We waren blij dat er twee wind vangers ( Sebas en Kevin)  constant op kop hebben gereden en dat vonden we top ! Een week later hebben we met vier toro’s  er een herstel rondje van gemaakt !

Een grote groep zat in Limburg, Sjel was met een stel loopmaatjes aan het fiesten. Rob zat in zijn werkweek en Maickel was verhinderd, die was druk met graven en nog aan het nagenieten van zijn verjaardag. Tom was ook met iets bezig!

Ik heb gefietst met Lisette, Bou en Joop. Zoals ik al schreef we hebben er een herstel……. Rondje van gemaakt met toch wel snelle stukken tussen door.

Niemand van ons moest naar een woonboulevard want het was tenslotte 2de paasdag.  Joop had zijn Wahoo vergeten, hoe is dit mogelijk denkt iedereen. Nou de rede was vlgs Joop, Anja had samen met de paaseitjes van Joop ook zijn Wahoo verstopt. Gelukkig kon hij alles toch opnemen met zijn luxe horloge.

Even een wijs overleg !

De wind stond Z/O , eerst richting Heimolen en zo door naar Essen Hoek. We hebben zo gereden dat de wind gunstig voor ons was en dat is gelukt. Om beurten rede we op kop , de een wat meer dan de ander. Lisette had het af en toe wat zwaar maar die is niet klein te krijgen. Op de Oesterdam was het echt een feestje met vol de wind in de rug. Bij Tholen wat het wat minder maar we laten ons niet kennen we trapte gewoon door.

De groep die in Limburg zat hebben ook prima dagen gehad en reeds wat hoogte meters kunnen maken. Die zijn nu al aan het trainen voor de fiets vakantie. Sjel heeft zijn loopmaatjes op sleeptouw genomen en was tevens jarig. Rond de 75 km werd het tijd om richting het SH te rijden. Daar aangekomen hadden we het wel gehad.    

Napoleon is er niets bij !

Bou en ik hadden nog andere afspraken staan en konden helaas maar een biertje drinken.

Tijdens het biertje werd het een en ander besproken, zoals de verbouwing bij Lisette , dat gaat voorspoedig zoals ze zegt. Maar het was wel druk , haar studie, werken en de verbouwing. Lekker blijven fietsen Lisette ook al is het soms zwaar. Heb al eerder gezegd …je bent niet klein te krijgen !!!

Joop klaagde over zijn nek, beetje stijf, gaat naar de fysio, naar Katja, want het kan zo niet langer, te veel pijn.

Bou was mantelzorger en ik had een lunch afspraak.Lisette en Joop bleven nog even zitten, en of het even is gebleven weet ik niet. Het was een prima rondje maar sommige stukjes pittig, is toch weer een goede training. Nu was ik te laat met het schrijven van het verslag dus mag ik ook iets op papier zetten van 16 april. 

16 April, Rondje Heense Molen

Even wachten voor de Brug

Afgelopen zondag waren we met meer, Maickel, Kevin, Kas en Sjel waren er ook. Rob zat in Limburg om een kleine vakantie te vieren en te gaan fietsen. Ook heeft hij genoten van de Amstel Goldrace. Sebas had zich afgemeld omdat hij zijn vader is gaan aanmoedigen bij de Marathon in Rotterdam.

Tom was ook afwezig , helaas heeft Tom aangegeven om te stoppen met de ETCC, hij gaat meer solo rijden zodat hij in het weekend zijn tijd anders kan besteden. Tom bedankt, en als je zin hebt kun je altijd mee rijden !!

We hadden 9 uur afgesproken bij het Strandhuys en diegene die zich gemeld hadden waren aanwezig. Klaar voor de start en weg zijn we. De wind stond N/O dus eerst richting het noorden. Het rondje was niet bekend maar duidelijk was richting Benedensas in verband met de wind. Kevin nam zoals gewoonlijk de kop en het tempo was lekker. Joop had nog wel last van zijn nek maar die hoor je niet. Gelukkig had hij wel zijn Wahoo gevonden en opgeladen. Iedereen kon een plekje vinden om lekker mee te kunnen trappen.

Via Halsteren naar Tholen , Vosmeer en zo naar de Heense molen. Bij Beneden sas konden we even van de fiets af omdat de brug gesloten was.

Na ongeveer 5 minuten konden we gelukkig verder. We reden met een prima snelheid lekker door. De wind woei stevig , maar na verloop van tijd werd deze wind zeer gewaardeerd . Het waaide zo hard dat mijn ketting wat geluid ging maken,  dat kwam door die droge lucht en geen regen.  (Bou de ketting is weer gesmeerd ) Ik wilde graag om 11.30 uur in Bergen zijn dus gas erop. Was maar een kwartiertje later.

Ik moet zeggen dat het een plazant rondje was, heb heerlijk gefietst.

Nadat ik thuis afgezet was ,is de rest door gegaan naar het SH en daar was ik helaas niet bij.

Tot snel !!

Joop nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag !!