19-12-21 ETCC MTB Trio

Zoals Joop vorige week zondag bij het Strandhuys tegen Rian zei; ‘volgende week nemen we afscheid en dan kom je gewoon bij ons zitten, bier drinken’. Goed plan! We zijn tenslotte al jaren een vaste gast na het fietsen bij Frank en Rian. We mochten altijd, hoe smerig we ook waren, binnenkomen. Okay, nadat er nieuwe stoelen kwamen wel als verlengstuk van een vuilniszak, maar toch. Buiten op het terras hadden we, ongevraagd, een gereserveerde tafel. Op ons verzoek kwam er Kwaremont op de kaart, we mochten via de uitgang het terras op (of hebben we dat zelfs steeds gedaan?) Kortom, SH was een soort clubhuis voor de ETCC. Leo is er de 19e niet bij, hij zit dan met Corine in Limburg dus hij nam vorige week al emotioneel afscheid van Rian. Maakt niet uit, er blijven nog genoeg Toro’s over. Maar dan, zaterdagochtend, een Appje van Joop. “Mannen, ik ben er morgen niet bij..”. En ons feestje dan ?!

Maar Joop had een vooruitziende blik want ’s avonds kwam ineens de ingelaste persconferentie. De verwachtingen zijn slecht. Omikron dreigt het over te gaan nemen en dus gaan alle niet-essentiële winkels (en horeca) dicht. Dat voor ons het Strandhuys essentieel is, is niet in de besluitvorming meegenomen, helaas. Buitensporten mag in groepen van twee; dus: vorige week was het afscheid van het Strandhuys in zijn huidige vorm en we gaan MTB-en met allemaal groepjes van 1 of 2. Wie o wie deze zondag? Leo niet, Joop niet, Kevin wel en ik wel. Zondagochtend meldt Maickel zich ook. Dat is drie. Ed is stil dus hij ook niet, Tom niet en dus zou Sebas nog kunnen. Ik zag na afloop van de rit een foto van Sebas van zaterdagnacht en die verklaarde prima waarom Sebas er niet bij kon zijn.

Met zijn drieën dus. Ik was er al bang voor. Dat wordt zwaar en ik had al niet zo heel veel zin. Maar vooruit, niet zeuren maar gaan. Kevin stelde voor om richting blauw te gaan en zo gezegd, zo gedaan. Eerst de Nootjesberg en de Tiesteberg natuurlijk, die liggen immers op de route. Valt niet tegen, iedereen zonder problemen boven. Op naar blauw na eerst nog een stukje rood. Oef, inderdaad, zwaar maar wel weer lekker. Het tempo is ok maar wat ik mis zijn de herstelmomentjes waar ik toch stiekem wel aan gewend ben geraakt. Best vermoeiend zo. Na blauw gaan we terug naar Bergen via een stukje van de groene route tot bij StayOk. Daar overleggen we even wat we verder gaan doen. Bier drinken bij mij in ons tuinhuis? Nee, we gaan bier drinken bij Maickel maar Kevin stelde voor om eerst nog even zwart te doen. Dat is lekker dicht bij Maickel. Moet dat? Ja dat moet! Eigenlijk best weer eens leuk. In een lekker tempo de route af waarbij Maickel nog een bramenstruik van dichtbij heeft bekeken. Alle klimmetjes gingen zowaar goed. Alle? Nou eentje niet. Toen Maickel ineens besloot wat ruimte voor zich te laten ontstaan, botste ik tegen zijn achterwiel en moest ik afstappen op een steile, boomwortelrijke klim. Bovenaan de klim stonden gelukkig de beste stuurlui de prestaties van de anderen te becommentariëren en ik hoorde dat als je eenmaal moest afstappen dat je omhoog fietsen verder wel kon vergeten. Bedankt heren; ik had al zo’n vermoeden 😊.

Ok, zwart klaar. Op naar de biertjes. Chez Maickel. Afkloppen, schoenen afspuiten, jas uit en naar binnen, op het witte kleed. Uh, is dat wel een goed idee? Kevin en ik vonden van niet dus kwam Maickel met de SH-oplossing. Vuilniszakken! Op het kleed welteverstaan. Lonneke was van plan te gaan stofzuigen maar ze besloot daar even mee te wachten en er gezellig bij te komen zitten. De Tripeltjes waren heerlijk en de nootjes in chocola (zelfs karamel-zeezout) waren dat ook. Na het tweede biertje ging Kevin bij zijn ouders thuis naar Feyenoord-Ajax kijken (we hadden beter kunnen blijven drinken) en ging ik thuis ook nog wat nuttigs doen (is mislukt). Lonneke en Maickel, bedankt voor de hartelijke ontvangst en de heerlijke versnaperingen. Kevin bedankt voor de mooie route en beide heren zijn bedankt voor het afmatten van ondergetekende.

De laatste zondag van het jaar is tweede kerstdag dus dan gaat de zondag ETCC-rit niet door en de zondag daarna is het alweer 2022. Misschien komen er in de groepsapp nog spontane fietsinitiatieven en zie ik nog Toros voor het einde van dit jaar, maar ik wens nu vast iedereen heel fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling. CUin22!

Cheers,

Bou