Meteen naar de inhoud

18-Nov Martin Gaus in het bos en Tom gaat samenwonen

Hoe staan de Toro’s ervoor?

Op deze mooie Zondag is het best wel een beetje koud maar dat mag de pret niet drukken. Het is een hele speciale dag want Constant gaat weer een keertje mee, hij is herstelde van een neus vol purschuim en diverse ander ongemakken. Verder staan aan de startlijn Maickel, Kevin, Tom, Boudewijn, Joop en Leo. Omdat de Stan weer meegaat mag hij gelijk rit-kapitein zijn en dat belooft altijd een bijzondere rit. Wat verder opvalt is dat Maickel er weer heel veel zin in heeft, op de race was hij een beetje aan het sukkelen. Maickel en een MTB is altijd een goede combinatie, zou het iets met zijn lichaamsgewicht te maken hebben ? Of is het gewoon de power in zijn benen, waarschijnlijk een combinatie van beide. Tom staat ook op scherp, altijd leuk, fietsen met de Toro’s. Voor Bou is dit gewoon een trainingsritje, gelijk aan de 3 andere trainingsritjes per week. Voor Joop en Leo is het allemaal wat minder, zij moeten gewoon vol aan de bak. Vooral voor Joop met zijn 110kg, hij is net een tractor die heel het bos moet omploegen. Wat er verder bij komt kijken is een stukje lenigheid, en wat we gezien hebben tijdens de afgelopen cross-fit sessie is dat Joop en Leo meer van het type hark zijn. Kortom iedereen is er klaar voor, Constant gas erop.

 

Constant als rit-kapitein, is altijd feest.

En we zijn gestart. Eerst nog even een piepende Kevin want hij heeft het wel heel erg koud. Meer vet eten kevin, geef dat maar door aan Joyce. Ze wonen pas samen en zijn nog een beetje zoekende met de schijf van vijf. Sommige vetten zijn goed en andere moet je wegspoelen met bier. Dat hebben we geleerd van Marcel tijdens de Cross-fit sessie. En iets met eiwitten, vooral veel, gekookt, in kip of vis vorm. Constant is nog even aan het nadenken, het moet wel een spannend ritje worden. Eerst maar even de kraaienberg, altijd lekker om warm te fietsen. Joop schakelt mis en is gelijk de laatste man, deze positie staat hij niet meer af en zal deze met hand en tand verdedigen. Leo en Kevin nemen gelijk een ondersteunde postie in en kijken of Joop niet te ver achterop raakt. De groep grijpt in, onder het moto ‘Leave no one behind’ wordt Joop naar voren gestuurd. Ja maar mannen hij fietst graag achteraan, niets ervan, naar voren ! Als het allemaal niet zo lekker loopt, bijvoorbeeld na een valpartij, is de beste positie nummer 2. Lekker schuilen achter de kopman en als het te hard gaat kun je ingrijpen. Constant heeft inmiddels een pad gevonden, denkt hij. Er galmt een vloek door het bos, en dat doet hij anders nooit. “Ze hebben alle mooie padden afgezet met boomstammen”; aldus Constant. We komen er niet aan uit. elk pad wat we pakken eindigt in een obstakel. In eerste instantie klimmen we er overeen maar het wordt te gek. We resetten Constant en gaan naar een ander bos !

 

Martin Gaus wie kent hem niet !

De route van Stan is verder fantastisch, we komen weer op plaatsen waar we nog nooit zijn geweest. Ook passeren we 2 honden trainingsweide, maar zien we geen Martin Gaus. We fietsen lekker door en halen op een gegeven moment een ingedeukte worst met pootjes in. Warempel het is een hond. Hij blaft er lekker op los en begint met ons mee te rennen. Eerst een paar meter, dan wat meer , en dan nog meer. Het baasje roep de worst terug maar weinig reactie, hij blijft gewoon mee renen. En dan vindt Boud het genoeg, wil de echte Martin Gaus nu opstaan. Hij gooit zijn bijna nieuwe MTB in de bosje en raapt heel voorzichtig het hondje op. Hij geeft hem een kusje op zijn snuitje en zegt met een rustig stem; “het komt allemaal goed”. Hij brengt het hondje terug naar zijn baasje en we kunnen verder ! Wat zijn MTB’ers toch lieve mensen !

 

Tom gaat voor goud !

We maken de rit af en komen allemaal moe maar voldaan aan bij het Strandhuys. En sommige hebben vooral trek, er worden diverse eiwitten besteld met veel goede vetten. We gaan dit allemaal wegspoelen met een Kwaremontje of trippletje. En dan is het even stil en Tom neemt het woord. Mannen het eerste Rondje is van mij, sommige praten er dwars doorheen en begrijpen niet de ernst van de zaak. Tom nog een keer, kuch kuch,  mannen het eerste rondje is van mij want ik heb nieuws. En toen was het stil, hij zou toch niet gaan trouwen? Mannen vanaf 1 december ga ik samenwonen mer Sanne ! Wat een geweldig nieuws, allebei de Bogers zijn onder de pannen. Wat zullen Pa en Ma Bogers trots zijn, die trouwerij komt er wel. Er gaan zelfs geruchten dat Tom en Sanne snel met kinderen willen beginnen. Eerst maar eens oefenen !

 

21 December Jaar afsluiting !

We nemen nog een rondje en misschien nog wel een, niet aan Edwin vertellen ! Sorry Ed ! Joop inventariseert nog even wie er allemaal bij zijn op 21 december. Dit jaar wordt de Jaarafsluiting gecombineerd met een ontspanningsmomentje. Dit betekent dat we uit eten gaan en een activiteit hebben. Hoe en wat horen jullie nog. Tom moet spijtig genoeg melden dat hij er niet bij is, hij gaat met zijn echte vrienden iets doen 🙂 Jammer Tom gemist kans. We nemen allemaal een laatste slok en er zijn 3 mens bereid om te betalen, wat gaat dit toch altijd soepel !

Mannen bedankt voor de gezellig rit en komende zondag gaan we er weer voor !

xxx

Joop