1 mei, the week after

Leo wint!!

Vorig weekend, zie het prachtige verslag van Kevin, stonden alle Toros voor het eerst sinds de oprichting met z’n allen aan de start, in Friesland, bij Floortje. Wat zou hiervan overblijven op een doodgewone zondag? Kevin niet want die zit in de Ardennen. Tom ook niet want hij….? Verder geen afmeldingen maar Sjel moet met de Markies mee dus die komt vast niet. Leo en Joop slaan elkaar tijdens het monopolyen op zaterdagavond de hersens in en Leo heeft gewonnen want Joop meldt zich zondagochtend af. Sebas en Kas hebben het laat gemaakt wat duidelijk de bokken van de schapen scheidt want Kas kan zijn bedje niet uit en Sebas staat gewoon aan de start. Edwin niet gehoord maar ook niet gezien dus bij het Strandhuys om 9 uur Leo, Lisette, Maickel, Sebas en ik.

Wat gaan we doen? Het is mooi weer hoewel het niet zo warm is maar er staat niet of nauwelijks wind en dat is wel lekker. Een verademing na de hel van het noorden! Half 12 terug zei Leo. Prima zei de rest en Leo voerde het pak aan in noordelijke richting, al keuvelend met Sebas op kop. Dat zouden ze een hele tijd volhouden en dat vond de rest wel prima. Maickel en ik hebben in het kielzog van de koplopers, in navolging van GBJ Hilterman, de toestand in de wereld besproken en daar gaat best wat tijd in zitten. Lisette zat daarachter ontspannen mee te luisteren. Bij de Benedensas werd het even spannend. Gaan we netjes wachten of niet? CEO Leo besloot een andere fietser voor te laten gaan met als gevolg dat wij met z’n allen aan de ene kant stonden en die ene bewuste fietser aan onze kant op zijn maten aan de overkant stond te wachten. Als we Mike zijn zin hadden gedaan was het andersom geweest. Toch beter zo (deze keer). Nadat we verder mochten ging alles als vanouds door met Leo die af en toe de kop overgaf. Zoniet Sebas. Die heeft bijna alles op kop gereden. Chapeau! We hadden nog wel even een eendjesmomentje. Nou zijn eenden toch al eigenwijze, niet zo heel slimme drijfsijsjes maar als ze net uit een ei zijn gekropen is het nog erger. Eens stuk of wat van dat gespuis deed zijn uiterste best om zich, het voorbeeld van Kevin’s meeuw volgend, te pletter te gooien tegen onze wielen. Dankzij fantastisch stuurwerk, gecombineerd met een flinke dosis geluk, is dat mislukt. Al scheelde het maar weinig.

Move on! Even voor Tholen gooide Sebas de vraag in de groep: Tholen of Oesterdam. Tholen zei Leo, het is al tegen half 12. Oesterdam zei Lisette! Het is duidelijk wie de (een) volgende CEO is want het werd de Oesterdam. Ok dan, tempo omhoog. Sebas en ik namen de dam in 35-37km/u en dat werd daarne door Sebas en Maickel volgehouden tot we linksaf sloegen richting Mattemburgh. Iedereen kon prima volgen en zo waren we na ongeveer 78 km toch nog redelijk op tijd terug bij het Strandhuys.

Binnen of buiten? Best bewolkt maar toch buiten. Een goed idee? Vraag maar aan een klappertandende Lisette die zowaar nog een dekentje uit de mottenballen van Carlijn kreeg. Het was uiteraard uitermate gezellig maar we misten wel duidelijk ‘de derde is van mij’- Joop want Leo, Sebas en ja zelfs Maickel vonden na 1 biertje alledrie iets anders belangrijker en gingen weg. Nou is twee meestal een goed minimum dus ik heb er met Lisette nog eentje genomen.

Tot volgende week!

Cheers,

Boudewijn

p.s. Tussendoor hebben we ook nog gestemd voor een Michelin ster voor het Strandhuys.