Meteen naar de inhoud
EL TORO bij het Strandhuys

02/10, De oudjes gaan op stap zonder rollator.

Voor deze rit hebben we maar 4 aanmeldingen, en laten dit nou net de oudjes zijn van de groep. Vanwege het slechte weer is er gekozen voor een MTB ritje met onze tijger Leo weer als rit- kapitein. Het laatste hoeven we eigenlijk niet meer te vermelden want tegenwoordig is hij altijd rit-kapitein. Sterker nog als hij er een keer niet bij is schiet de rest in de stress, en nu?

De jongste van dit groepje is onze Lisette, met een mooie leeftijd van 49jaar ziet ze er nog steeds stralend uit. Dit vooral voor en na een rit, tijdens het afzien is het soms wat minder. We hebben tegenwoordig ook het begrip “een Lisettje doen”. Dit houdt in dat je zegt, zoek het allemaal maar uit ik fiets op eigen tempo naar het eindpunt. Ze weet ook dat wij niemand achterlaten dus het is meer een uiting van frustratie ! Een paar ritjes terug deed Edwin ook een Lisettje maar die waren we gelijk kwijt. Ed je moet eerst zeggen dat je het doet en dan uitvoeren, niet andersom anders werkt het niet.

Bou en Leo hebben allebei een 55+ pas en krijgen nu overal korting. Ze proberen er allebei alles aan te doen om er maar zo jong mogelijk uit te zien. De een bezoekt regelmatig een schoonheidsspecialist en de ander gaat onder het mes. Vooral Bou zit doordeweeks maximaal op de Tacx en doet dit in plaats van eten. Leo moet het vooral hebben van koud afdouchen en af en toe skinnydippen met collega’s.   

Dan hebben we ook nog Joop, die hoeft eigenlijk niets te doen. Ondanks zijn leeftijd ziet hij er nog geweldig uit. Een strak afgetraind lichaam met 2 benen om U tegen te zeggen. Zijn huid glanst nog als een ochtend zon op een plas water. Ook zijn MTB fietstechniek staat ver boven de rest. Elke bocht wordt als een mes door een pakje boter aangesneden en komt er altijd met meer snelheid uit als dat hij er in gaat.

Kortom Lisette, Leo, Bou en Joop vertrekken ‘s ochtends om 9:05 bij het Strandhuys voor een mooi rondje op de MTB. In totaal werd er ruim 50km afgelegd met een gemiddelde snelheid van 19 km/h en maximaal 50km/h. De temperatuur was 14 graden met een stevige wind uit het zuidwesten. Ook was er een klein beetje regen maar dat mag geen naam hebben. Verder waren er niet zoveel bijzonderheden alleen dat de blauwe route door 3 mensen werd gereden en er 1 ff moest bijkomen. Mountainbiken is toch wat anders dan op de racefiets maar dat gaat helemaal goed komen.

Na het fietsen was het weer lekker bijkletsen bij het strandhuys waar onze fietsvrienden van de Markies al op ons zaten te wachten. Zij hadden nog een ritje op de weg met een volg bus, dit slechts voor 11man. Ze hadden ook nog Max Verstappen ingehuurd om met de bus te rijden, onze Sjel zat achter het stuur. Die ging na deze verplichting nog maar even 11km hardlopen om toch zijn energie kwijt te kunnen.

Na 2,5 biertje was het weer tijd om naar huis te gaan, alles is weer besproken. Ook hebben we weer genoeg energie opgedaan om een volledig werkweek aan te kunnen. Komende zondag gaan we voor een gravel ritje van 60km, met de start in Ossendrecht. Is weer eens wat anders, altijd leuk. Bij deze wil ik ons even afmelden bij het Strandhuys want we zijn uitgenodigd door Kevin. Dus de vuilniszaken kunnen in de kast blijven. Iedereen bedankt en XXX.

Joop