Ga naar de inhoud

Zondag 1 oktober, rondje MTB met ome Leo!

Je hebt altijd wel die mensen die andere prioriteiten boven het fietsen zetten. Afgelopen zondag was weer een mooi moment waarin de echte fietsers zich onderscheidden ten op zichtte van de “fietsers met zoveel andere prioriteiten”!

Nu mogen we dit eerste stukje natuurlijk nemen met een enorme kwinkslag, aangezien ik (Kevin) natuurlijk geen enkel recht van spreken heb…maar dat ter zijde.

Max Verstappen reed zichzelf afgelopen zondag namelijk naar een tweede overwinning in zijn toch al best lange loopbaan, en daarvan was bijna de gehele ETCC getuige. Op drie man na, de echte fietsers lieten zich weer eens zien! De broertjes Bogers gingen namelijk op pad met ome Leo!

Er werd om 09:00 verzameld bij Leo thuis en onze tijger nam de Bogerstrein mee door de mooie bossen van Bergen op Zoom en Huijbergen. Met in het eerste stukje veel afwisselingen op kop nam uiteindelijk ome Leo het roer over en bracht ons langs mooie heuveltjes en stukjes.

Ook werd er gedacht aan Tom die langzaam aan het afbouwen is. Het wielerseizoen zit er namelijk op en voor Tom werden er langs de paadjes nog wat heuveltjes aangewezen door onze Captain Leo.

Met z’n drietjes was het hartstikke gezellig in het bos en werd er ook nog tussendoor het nodige bijgepraat. Na een kilometertje of dertig werd er richting de Stay Okay gefietst, waar Leo zou beslissen of hij met de broertjes Bogers wat mee ging drinken of meteen door naar huis zou gaan. Hij moest immers nog naar een opening met Corine, een prioriteit, maar toch wezen fietsen:D

Op weg naar de Stay Okay kwamen we een wandelaar wel opvallend vaak tegen en die werd dan ook meermaals begroet. We moesten al lachen om het idee dat hij naast ons zou komen zitten bij de Stay Okay,, wat een pret.

Tom raakte de groep nog even kwijt. Het tempo dat Leo en Kevin voor hem aanvoerde werd hem eventjes te veel en van ellende reed hij ook nog eens verkeerd. Leo en Kevin omkeren en Tom halen, om vervolgens als een mooie driemanslocomotief naar de Stay Okay te rijden. Leo ging toch direct door naar huis en terwijl Tom en Kevin nog genoten van het ochtendzonnetje en een puntje appeltaart, kwam de man die we al zovaak hadden gezien toch echt naast ons zitten.

Ondertussen werd er door de thuisblijvers gejuicht om Max Verstappen en gingen er een aantal alsnog een rondje fietsen. Morgen rijden Leo en Joop de kustmarathon en daar wens ik ze veel plezier en succes mee. Zondag is er waarschijnlijk een gescheiden groep. Een groep die de toertocht Hoogerheide gaat rijden en een groep die een klein rondje zelf gaat rijden. Dit omdat Edje gezellig mee gaat voor het eerst op de MTB en omdat Stefan (vriend van Annet) ook met ons meegaat. Die heeft al een cursusje bos gehad van de week en gaat zondag voor het echte werk.

Fijn weekend allemaal en tot zondag!