Ga naar de inhoud

Rondje zeelandbrug op zondag 4 juni jl.

Zo het is nu 19 juni  en ik schrijf nu pas het verslag van een rondje zeelandbrug. Dit moest nog even gebeuren ivm de voorbereiding van de fietsvakantie die er zat te komen.

Goed ik ben nu echt overtijd maar ja toch maar even schrijven. De dag ervoor zijn Joop, Edwin en Rob ook een grote ronde gaan rijden en wel ruim 167 km. 9 rondje neeltje jans en appelgebak bij Jacobien. Deze mannen zijn dus helemaal klaar voor om naar Frankrijk te gaan. Dit verslag is al geschreven en het was een mooie ronde.

Wie gingen allemaal mee met het rondje zeelandbrug, Maickel, Boudewijn  en jawel Joop was er ook bij en ik.  Het weer was goed de wind stond enigszins gunstig, Bou, Maickel en Joop in topvorm dus ik mocht lekker mee.  Het was wel nodig dat ik nog een mooi voorbereidings rondje doen want voor mij was het  echt nodig.We vertrokken om 9 uur vanaf het strandhuys met z’n vieren.  We reden via Krabbendijke naar Yerseke. In het begin reden we lekker tempo maar de wind was hardnekkig toen kwam  er een groep met slagers voorbij rijden …..op de weg en deze kans lieten we ons niet aan onze neus voorbij gaan dus aansluiten maar en mee liften. Echt optimaal was het niet omdat we ergens reden wat niet handig was. Gelukkig een klein stukje want bij krabbendijke gingen we uit de groep en dat vonden ze niet erg leuk want we veroorzaakte een groot gat. Dus we pendelende lekker verder  met z’n vieren. Bij Yerseke hebben we een extra rondje gedaan omdat ik dacht dat we in wemeldinge uitkwamen, dat was ook zo maar wel met wat extra km. ( goed voor Frankrijk). Joop, Bou en Maickel waren aardig in vorm. Ik begon het te voelen, zware benen voelde ik opkomen. ( ik voel me nerveus worden, te weinig getraind hoe zal het in Frankrijk gaan oh ….oh…oh) . Niet zeuren noordijk je gaat ervoor. Gelukkig kon ik lekker door blijven trappen en Joop bleef op de zeelandbrug bij mij was toch lekker maar ik reed wel op kop. Goed blijven drinken !!!!. Over de zeelandbrug werden we getrakteerd door de wind die ons een klein handje hielp oh wat was dat lekker. Bij Bru aangekomen ging het weer wel. Onderweg werd de reis naar Frankrijk al doorgenomen en vooruit gekeken naar de bergen hoe het zal gaan.

Op de Philipsdam deden Maickel en Bou met z’n twee kop over kop en Joop en ik gingen rustig mee op afstand. Ik keek uit naar Bergen op Zoom want ik had het toch stiekem zwaar. Aangekomen in Bergen snel ri Strandhuys om daar even wat vocht bij te tanken, werd ik nog bijna omver gereden maar dat liep goed af, de dame in de auto wist in een keer de rem te zitten.

Goed op het terras een lekker biertje gedronken  en we waren er klaar voor om in Frankrijk te gaan fietsen. We keken ernaar uit. In de middag kwamen we Tom nog tegen die zich trakteerde op een heerlijk ijsje, wij ook trouwens. Die gek was nog en klein rondje gaan fietsen van zo’n 200 km. Wat een topper.

Ale we zijn klaar voor vertrek en het beloofde een mooi fietsvakantie te worden.

Mannen, het rondje zeelandbrug heeft me goed gedaan.

We vertokken op 7 juni.

Gr Leo