Ga naar de inhoud

29 -10 MTB tochtje zonder regen !

Met maar liefst 6 mannen gingen we op pad voor een mooi tochtje vergezeld van een heerlijk najaars zonnetje. Aanwezig waren Maickel ( die niet jarig was maar Fee was de gelukkige), gastrijder Peter Talboom die de route mocht bepalen, Rob die poepie bruin aan kwam fietsen en met een smile van oor tot oor op zijn gezicht omdat Peter het tempo mocht gaan bepalen. ( Rob heeft nl een active vakantie gehad hij heeft alle kroegen van zuid spanje gehad), de gebroeder Tom en Kevin en ik reed ook mee.

Joop was nog aan herstellen van een zware race van en naar de wc , Boudewijn was thuis aan het ruimen ivm een 21 party. Edwin aan de klus, Fons was met de mannen van de molenrijders en Bart is aan het inpakken. Tot slot Constant, die ging een scherpe tijd neer zetten op de halve marathon van Etten Leur. ( Constant wat was je tijd en we vertrekken zondag van FP om 9.00 uur) en Sjel reed nog met de Markies mee, want die hadden hun laatste tocht.( maar …..goed nieuws hij gaat snel mee op de MTB).

Daar gaan we, met Peter T op kop richting het zonnige zuiden, er werd heerlijk gefietst, Rob was er ook en we weten precies hoeveel liter bier er ingenomen is. Wat kan tie toch fietsen en praten tegelijk. Zoals ik al gemeld heb de zon was heerlijk aanwezig dus er was al snel geklaag van oef wat heb ik het warm. Zelfs Maickel begon al vrij vroeg, een mooi jack maar veel te warm. ( hij heeft deze gekocht bij Hopmans met korting dus voor de strenge winter die komen gaat is het inderdaad lekker warm) Ik zie Tom en Kevin al klaar staan om zoiets aan te gaan schaffen, ik ga toch ook eens kijken. Over kleding gesproken, Kevin is er druk mee bezig maar we hebben inmiddels via de app de ontwerpen mogen zien en het ziet er verdraaid goed uit. Wouter en Kevin hebben korte lijntjes dus we kunnen op korte termijn gaan passen, denk ik.

Waar zijn we.. tijdens de tocht ? we zitten inmiddels bij het hek van de vliegbasis dus het wasbordje hebben we reeds gehad. Aangekomen bij Huybergen stomen richting Ossendrecht maar de weg was dicht omdat er een toertocht bezig was. Deze tocht was gestart in Essen. Wij die goed en sociaal bezig zijn stoppen niet bij de rustplaats om wat te drinken we gingen keihard door. Niet wetende hoe die toertocht ging kwamen we al snel….. heul veul bikers tegen. Vele van de toertocht vonden het niet zo goed idee van ons dus gaven ze wat meer gas bij het berg afgaan. Maar een El toro zou geen el toro zijn als hij zou stoppen…. Niet dus keihard doorgaan. Dit hebben we maar even gedaan voor onze eigen veiligheid en die toertocht rijders waren met veel meer. Moet wel zeggen dat het tempo er goed in zat voor een zondagochtend, we konden heerlijk genieten van de omgeving. Zelfs stukjes op de weg gefietst. Onderweg werden we toch wat baldadig er werd over het loszand aardig doorgetrokken, er werd geplast ( prostaat) en dan nog zo jong zijn ?

Wat is de brabantse wal toch mooi en zeker bij mooi weer. Extra rondjes werden er gemaakt bij Hoogerheide en werd koers gemaakt naar de rijzende weg. Rijdend richting BoZ pakte we nog even de Kraaienberg mee en de berg op de plaat. We zijn niet te stuiten. Langzaam gingen we berg af en lieten we ons uitrollen naar het Strandhuys. Even ter info, het strandhuys is bij de eerste 10 geeindigd van het beste cafetaria van Nederland. Dus die Frank mag ons weer trakteren………..

Na 52 km aangekomen bij het Strandhuys, het zat  aardig vol, de Markies was er ook, ze hadden de laatste wegrit van 2017 gereden. Ze dronken zelfs bier. Rob deed even zijn rondje en toonde zijn mooi donker gekleurd hoofdje.

Het bier smaakte weer prima, Maickel en Kevin hadden weer reuze trek de tostie’s kip waren zo naar binnen. Verder werd er wat onzin besproken over ditjes en datjes. Na het tweede biertje werd het zachtjes aan tijd om naar huis te gaan, Maickel moest tenslotte om 15.00u in Steenbergen staan, de broertjes gingen oefenen met de band en Kevin moest in de avond naar FC Bergen om F1 te gaan kijken en veel bier drinken. Rob ging zich alvast gereed maken voor zijn werk. Maandag na de zondag is er nog gefietst door Kevin en Rob en hebben een ware stier gespot. Joop is goed bezig met Zwift ( die maakt toch wel km hoor). Boudewijn is op MTB jacht gegaan en die gat een mooie Sensa aanschaffen.

Peter heeft het prima naar zijn zin gehad en was ons dankbaar dat hij mee kon.

Ale, genoeg gebrabeld, vlgd week  een nieuwe rit en hopelijk zijn we met velen.

Misschien is er wel een toertocht in de buurt ?

 

Met sportieve sport groet,

 

Leo