Ga naar de inhoud

Rondje west-brabant met Joop en Bou

Ja………ja…….. het is zondag 18 september en het beloofd een mooie dag te worden om te fietsen.

Iedereen was er klaar voor om weer eens lekker te gaan fietsen. De herfst komt eraan dus dat betekent dat we van de race naar de MTB gaan. De eerste tocht op de MTB staat reeds gepland te weten 1 oktober de zeeuwse kust MTB tourrit.

9 uur Strandhuys, mooi weer heerlijk briesje en daar staan ze weer de drie musketiers van de 12.

Afwezig waren er dus 9 en Bou, Joop en ik gingen lekker op pad.

Boudewijn had weer .. iets wat dikke oogjes, nee niet van de drank maar van de combinatie denk ik. Er moet er toch een de functie van Maickel overnemen. Maickel is blijven hangen in Eindhoven natuurlijk weer na een feestje.

Goed we zijn weg, richting Zevenbergen, zoals ik al vermelde er stond een stevige bries, noord oosten wind. De snelheid kregen we er niet in maar gingen aardig door. Nadat we de polder van Moerstraten en  kruisland hadden gehad kregen we een vierde rijdster erbij die kroop rustig bij ons in het wiel tot over het viaduct bij Oud Gastel.Nog steeds wind op kop.

Geen pardon, iedereen moest kop werk doen alleen wat sneller afgeven was het motto, waaier rijden, drinken stoempen spugen etc etc , de wind woei langs ons heen. We werden sterker en sterker goh wat waren we sterk. Bij Klundert aangekomen kregen we wat wind in de zij, reden mooi langs het hollands diep richting Willemstad. Zo hier en daar kwam er wat geluid bij Joop uit dat hij het een heerlijk rondje vond harder harder werd er steeds geroepen van achteruit. Bij Tonnekreek werd er nog harder geroepen van niet door ons maar een groep die de snelheid er aardig in had zitten, trachten aan te sluiten maar we hebben ze maar lekker laten gaan. Na Willemstad zetten we koers richting Dinteloord ,Steenbergen en werd er ineens geroepen uit een hoek, de kortste weg naar BoZ, Joop had dorst. Ik moet zeggen ik had ook dorst, Bou had nog een andere afspraak in Loosdrecht ivm de verjaardag van zijn moeder. Bij het Strandhuys aangekomen stond de Kwaremont al klaar, wat is dat toch een lekker spul zeg. He wat is dat zeg ,Michel kwam even onder het genot van een kopje koffie bij ons zitten en gesproken over zijn ervaringen met de Wormer vrienden, mooi week was dat je valt er zomaar van af.

Ale na de tweede kwaremont zijn Joop en ik ook richting huis gegaan en nagenieten van weer een mooi rondje fietsen.

Ik ben zelf zondag afwezig, Rob fijne vakantie en al de andere zijn aanwezig heb ik uit betrouwbare bron.

 

Gr Leo