Ga naar de inhoud

1 oktober 2016, Zeeuwse kustmarathon MTB

Is dit nou wel of geen Clubrit? Wij vonden van wel. De rit staat al heel lang op onze website, iedereen van de club kan meedoen en er reden tenslotte 4 man in een El Toro outfit mee. Wij zijn in dit geval overigens Joop, Leo en ik zei de gek en de vierde man in clubtenue is Fons. Fons reed met een eigen cluppie maar dus wel in het juiste pakkie. Leo is een echte veteraan, Joop een beetje en voor mij was het de eerste keer.

Vooraf hadden we de logistiek goed kunnen afspreken dankzij de bij Leo en Joop behorende dames, Anja en Corine. We reden met z’n drieën in de Kangoo naar een parkeerplek in Groot Valkenisse, hesen onszelf in fietsoutfit en reden met de MTB naar de start in Zoutelande. Met de auto van Leo pikten de dames later de Kangoo op en brachten deze netjes naar de finish in Burgh Haamstede. Dat scheelde een heel eind terugfietsen.

We waren lekker op tijd bij de start en moesten nog 25 minuten wachten tot we weg mochten. Het was behhorlijk fris en bikkels als we zijn vielen we best een beetje op met korte broeken, en geen armstukken of windstoppertjes. De keus was goed. We hebben het niet koud gehad. Er was regelmatig een lekker zonnetje te zien en af en toe wat bewolking. Een windje uit het zuidzuidwesten dus die hielp goed mee. Het was laag water dus was het strand goed berijdbaar en eigenlijk valt deze kustmarathon dus in het pussy klassement. Maakt niet uit, als het maar leuk is.

Eenmaal op pad ging het lekker. Eerst een lusje en toen via het strand en de duinen richting Domburg. Af en toe waren de duinpaden smal en af en toe moesten we lopend trapje op en trapje af. Van de duinen naar het stevig zand ging ook niet fietsend maar eenmaal bij het water ging het fietsen lekker. Tenminste….tussen de rijen met strandpalen dan. Op Walcheren waren die veelvuldig aanwezig zodat we echt bezig waren met veldrijden op het strand. Fiets op de schouder, stukkie lopen, tussen de palen door of er omheen en weer terug op de fiets. Maakt niet uit, ging best lekker. Alleen Joop had last. Waarvan dan? Nou, volgens hemzelf met zijn gewicht. Hij had het zwaar en dat kwam omdat hij te zwaar is, zei hij. Ik ga 20 kilo afvallen heb ik een aantal keren gehoord. Of….kwam er dan meestal achteraan, ik rijd volgend jaar met strandbanden. Wat zal het worden? We gaan het zien! Voordat we Walcheren achter ons lieten, zagen we eerst Fons op het strand en daarna Anja en Corine nog even. Even kletsen, een paar fotootjes en weer op de fiets, de 2e helft van de tocht rijden.img_0284

De Philipsdam was lekker. Windje mee en we konden de hele tijd racefietssnelheden halen. Zo schiet het lekker op en voor we het wisten waren we weer langs het water aan het fietsen. Prachtig strand en prachtig uitzicht. 30 km/u was ook op het zand te halen (als je tenminste niet te zwaar bent). Via Westenschouwen langs het water tot noord van Nieuw Haamstede, dan het strand af en terug naar het zuiden naar Burgh Haamstede, naar de finish. Heerlijk gereden, ongeveer 55 km.

img_0291

Bij de finish zagen we Fons weer, netjes in rij staan voor het afspuiten van de fiets. Wij kwamen de dames er weer tegen, liepen en fietsten naar de auto’s, verwisselden onze pakkies voor gewone kleding en gingen op zoek naar een terrasje. Gevonden! Meer dan 20 soorten speciaal bier! Uiteraard hebben we er daar 2 van genomen, dat zijn we immers gewend. Daarna nog even snack en broodje bij de viszaak en terug naar Bergen op Zoom. Zeer geslaagde dag. Volgend jaar weer en dan met weer meer Toro’s!

img_0289